GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de Rojava Kadın Devrimi selamlandı

Rojava Kadın Devrimi, Berlin’de düzenlenen bir açık hava etkinliğiyle selamlandı. Etkinliğe online katılan YPJ Komutanı Roksan Mihemed, mücadelelerinin en üst seviyede devam ettiğini, bu nedenle devrimin sahiplenmeyi hak ettiğini ifade etti.

AÇIK HAVA ETKİNLİĞİ

19 Temmuz 2012 yılında başlayan Rojava Kadın Devrimi, Berlin’de düzenlenen bir açık hava etkinliğiyle selamlandı.
PYD-Berlin’in organize ettiği etkinliğe birçok kurum temsilcisi ve Kurdistanlılar katıldı. Oranienplatz Meydanı'nda yapılan etkinlik, yoğun yağışa rağmen coşkulu halaylarla devam etti.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından etkinlik başladı ve konuşmalarla devam etti.

İŞGALCİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPAN KÜRT ÖRGÜTLERİ TEŞHİR EDİLDİ

Etkinlikte NAV-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, şu konuşmayı yaptı: “Berlin’den İmralı’da ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a selam olsun. Rojava Devrimi, Kürt Özgürlük Hareketinin mücadelesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu demokratik konfederalizm paradigması ışığında gerçekleşmiştir. Rojava Devrimi bir kadın devrimidir ve YPJ'nin kahramanca savaştığı bir devrim olmuştur. Kurdistani olduğunu iddia eden birçok parti olduğu gibi Kürt kazanımlarına ihanet edenler de var. Bu ihanetçilerin içinde KDP yönetimi, işgalci Türk devletiyle işbirliği içindedir. İşgalcilerle işbirliği yaparak Kürtlerin kazanımlarına saldıranları her alanda olduğu gibi burada da bir kez daha deşifre etmek gerekiyor. Düşman ile işbirliği içinde olan herkesin bir an önce Kurdistani düşünüp, Kürt kazanımlarına zarar vermeyi bırakması gerekiyor.”

NAV-Berlin Eşbaşkanı Nursel Y. ise, “Bu alanda bizlerle birlikte Rojava Kadın Devrimi’nin yıl dönümünü kutlayan herkese teşekkür ediyorum. Kadınların devrimde öncülük ettiği gibi yaşamın her alanında öncülük etmeye devam edecek” dedi.

YPJ KOMUTANI: ROJAVA KADIN DEVRİMİ SAHİPLENMEYİ HAK EDİYOR

YPJ Komutanı Roksan Mihemed ise etkinliğe online katılarak mesajlarını iletti. Roksan Mihemed, şunları söyledi: “Rojava devrimi bir kadın devrimidir. Rojava devrimine öncülük eden kadınlar, yaşamın her alanında mücadelesini sürdürüyor. Askeri, sosyolojik ve toplumsal olarak mücadele devam ediyor. 19 Temmuz Rojava Kadın Devrimi’nin başlamasıyla YPJ kuruldu. Kürt kadın ve gençleri devrimde yerlerini aldı. Çocuklar devrim sürecinde büyüdü ve mücadelesini sahiplenerek devam ediyor. 2014 yılında barbar DAİŞ zihniyetinin Rojava’ya yönelik saldırılarına karşı özsavunma geliştirildi. En üst düzey teknolojik silahlarla saldıran barbar zihniyeti Kürt kadınları yenilgiye uğrattı. Bu mücadelede birçok kadın yoldaşımız da şehit düştü fakat mücadelemiz en üst düzeyde devam ediyor. Barbar zihniyetin yenilgisiyle sadece Rojava’da, Suriye’de ya da Ortadoğu’da yaşayan halklar değil, dünya halklarının geleceğini de kurtulmuştur. Bu nedenle Rojava Kadın Devrimi sahiplenilmelidir.”

Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü’nden Sabriyê Savgat etkinliğe katılarak halka seslendi: “Bugün Zîlan’ın şehit olduğu gündür. Şehit yoldaşımızı saygıyla anıyoruz. Faşist Türk devleti, Kürt halkına karşı Kurdistan’ın dört bir yanında savaş politikası yürütmektedir ama asla başarılı olamayacaktır. Avrupa’da bulunan tüm Kürt halkının tekrar Kurdistan’a barış içinde döneceği günlerin geleceğini umuyoruz.”
Mem û Zîn, Azad Bedran, Fehed Hiso şarkılar ile, Ferhad Merdê ise online katılarak Kobanê şiirini seslendirdi.

Etkinlik boyunca gençler, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Bijî Rêber Apo” sloganları attı.