Berlin’de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve Maxmur’a düzenlediği saldırılar bir mitingle protesto edildi.

Nav Berlin ve Dest Dan Kadın Meclisinin çağrısı ile Potsdamer Platz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto etti.
Eylemde, “Türk ordusu Güney Kürdistan'ı kapsamlı bir işgale girişti. Binlerce asker, onlarca yıldır Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) bağlı gerillalar tarafından kontrol edilen dağlık alana savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla saldırıyor. O zamandan beri her gün şiddetli çatışmalar yaşandı ve 200 kişi öldü. Türk devleti de köyleri hedef alıyor, ekili alanları yok ediyor ve binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı” denildi.

Türk devletinin işgal saldırılarını Ermeni ve Süryanilere yönelik 1915’te düzenlediği soykırımın 106’ıncı yıldönümünün arifesinde başlayan saldırılarla Kürt direnişini kırmayı amaçladığı da belirtilen konuşmalarda, Türk devletinin bu alanları uzun vadeli işgal etmeyi planladığı da dile geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kürt özgürlük savaşçılarının posterleri taşınan eylem de sürekli “Biji berxedana gerilla”, “Biji berxedana Avaşin”, “Eslebe Öcalan” sloganları atıldı.
Eylem, 19 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.