Berlin’de Türk işgalciliğine karşı ‘panzerli’ eylem

Almanya’nın başkenti Berlin'de enternasyonalist gençler Türk devletine silah satan şirketler ve sosyal demokrat SPD'ye karşı “panzerli” bir eylem gerçekleştirdi.

Enternasyonalist gençler çarşamba günü saat 14:00, "Türk devletinin işgalciliğini durdurun. Size silahlarınızı geri getiriyoruz" sloganı ile bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemde, sembolik olarak Almanya’da savaş politikasını destekleyen şirketler ve SPD’ye silahları geri verilmek istendi.

Bu amaçla, eylemciler maket bir panzerle SPD binasına sloganlar eşliğinde yürüdü. SPD ambleminin de yapıştırıldığı maketle bina önüne gelen gençler burada bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bu eylemi Türk devletinin Garê'ye yönelik yaptığı işgal saldırısından sonra yapmaya karar verdik. 14 Şubat'ta Türk devleti Garê'den çekilse de hala Güney Kürdistan'a yönelik saldırılar devam ediyor. Rojava'dan da böyle haberler alıyoruz. Her gün Kürdistan bombalanıyor. Halka zulüm yapılıyor. Tüm bunlara yol açan aynı zamanda Türk devletine askeri olarak destek sunanlardır. Bunun başında da Alman hükümeti geliyor. Türk devleti bu işgalini ve saldırılarını sürdürmesi için silahlara ihtiyacı var. Berlin bu anlamda büyük bir rol oynuyor. Sadece 2017’de Türk devletine 62 milyon değerinde silah satıldı (…) Alman hükümeti başka ülkelerde yaşanan zulüm üzerinden kendisini yaşatıyor. Bundan dolayı buradan tekrardan ‘silah satışlarına dur’ diyoruz. Almanya başka ülkelerde yaşanan zulümde artık rol oynamamalıdır. Alman halkı da bunu bu şekilde kabul etmemelidir".

SPD’nin işlenen suçları gizlemeye çalıştığı tepkisinde bulunan gençler, hükümetin savaş politikalarını teşhir etmeye devam edeceklerini belirtti.