Berlin’deki 2 günlük uzun yürüyüş sona erdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komplosunu yıldönümünde protesto etmek amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenin 2 günlük uzun yürüyüş sona erdi.

Kürdistanlılar ve dostları yoğun hava muhalefeti ve Alman polisinin psikolojik baskılarına rağmen ikinci günü de başarıyla tamamladı.

Kürdistanlılar saat 11:00’da Yıkık Kilise Meydanı’nda toplandı. “Öcalan’ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür” yazılı pankart ile Öcalan posterleri, Rojava bayrak ve sembollerini açan Kürdistanlılar ve dostları saygı duruşunun ardından yürüyüşe geçti.

Berlin’in Charlottenburg, Schöneberg ve Kreuzberg ilçeleri üzerinden uzun bir güzergahı yürüyen kitle uluslararası komplonun yanı sıra Öcalan’a uygulanan insanlık dışı tecriti de Almanca yapılan konuşmalarla protesto etti.

Kürdistanlılar yol boyunca “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a barış”, “Bijî Öcalan”, “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır halk burada”, “Terörist Türkiye” ve “Terörist Erdoğan” soganlarını attı.

Kottbussertor Tor Meydanı’nda iki günlük yürüyüşün bitişi vesilesiyle halka teşekkür konuşması yapan Berlin Özgür Kürdistanlılar Toplumu Eşbaşkanı Nüjiyan Günay şunları söyledi: “Kuşkusuz sayı olarak istediğimiz düzeyde değildik. Ama tüm Berlin bir kez daha önderliğimize olan sonsuz aşkımızı ve bağlılığımızı gördü. Çünkü biz onun özgürlüğünde özgürlüğümüzü, sağlığında sağlığımızı ve geleceğinde geleceğimizi görüyoruz.”

Bundan sonra da komployu protesto eylemlerine devam edeceklerini belirten Günay herkesi de duyarlı olmaya çağırdı.

Konuşmanın ardından uzun yürüyüş coşkulu sloganlar eşliğinde sona erdi.