Berlin’deki uzun yürüyüşün birinci günü sona erdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu 21. yılında protesto eylemleri sürüyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de her yılın Şubat ayında olduğu gibi, bu yıl da uzun yürüyüş yapılıyor. Uzun yürüyüşün birinci günü bugün akşam saatlerinde sona erdi.

Saat 11:00’da Kreuzberg’deki Kottbusser Tor Meydanı’nda başlayan yürüyüş sağanak yağmura rağmen coşkulu bir şekilde tamamlandı. Almanca “Öcalan’ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür” yazılı pankart ile yaklaşık 5 kilometrelik güzergahı yürüyen halk, yol boyunca Almanca ve Kürtçe konuşmalar ve sloganlarla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan insanlık dışı komployu protesto etti.

‘BİZİM İÇİN İŞKENCELERİ YAŞAYAN ÖNDERLİĞİMİZ İÇİN’

Alexander Platz’da sona eren yürüyüşte Berlin Özgür Kürdistanlılar Toplumu Meclis Eşbaşkanı Nujiyan Günay bir konuşma yaptı:

“Kar, yağmur, çamur demeden yürüyen halkımıza binlerce selam olsun” diyen Günay, şöyle konuştu: “Kar kış demeden bu halk cansiparene sokaklarda, dünyanın her yerinde neden yürekten haykırıyor. Çünkü şu an 21. yılında sömürgeci zindanlarda bizim özgürlüğümüz için an be an insanlık dışı işkencelere maruz kalan bir önderimiz var. O özgür olmadan başta biz kadınlar olmak üzere halkımız ve insanlık da özgür olamayacaktır. Bunu bildiğimiz için hiçbir doğal ve suni engel bizi yolumuzdan alıkoyamıyor ve de koyamayacaktır.”

Günay yürüşün yarın yapılacak olan 2. bölümü içinde Berlin ve çevresinde yaşayan yurtseverlere ve Kürt halkının dostlarına katılım ve destek çağrısı yaptı.

HER 50 KİŞİYE BİR ÖCALAN POSTERİ

Berlin Eylem Tertip komitesi adına ANF'ye konuşan İsmail Parmaksız, Berlin polisinin her 50 kişiye bir Öcalan posteri taşımasına izin verdiğini belirtti. Parmaksız, “Ne kadar çok katılım olursa o kadar fazla Önderlik posteri açmış ve taşımız olacağız. Kısacası Önder Öcalan’ı seven ve takipçisi olan herkesin yarınki yürüyüşte yer almasını bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Yürüyüşün yarınki bölümü ise saat 11:00’da Kürfürstendam’dan başlayacak.