Berlin, Hannover ve Marsilya’da gençlerden komplo protestosu

Almanya’nın başkenti Berlin ile Hannover ve Fransa’nın Marsilya kentinde eylem yapan TCŞ ve Teko-JIN aktivistleri, uluslararası komployu protesto etti.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) ve Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK) aktivistleri, uluslararası komplonun 22’nci yıldönümünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Aktivistler Berlin-Spandau'da işlek bir caddede köprüye pankart astı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yüzünün ve "Free Öcalan" yazısının bulunduğu pankartı asan gençler, havai fişekler ve "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde komployu protesto etti.

HANNOVER

Uluslararası komplonun 22’inci yıldönümünde Almanya’nın Hannover kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler, Hannover'de trenlerde gerçekleştirdikleri eylemler ile komployu protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posteri ve TCŞ bayrağı ile trenlere giren gençler, bir açıklama okudu.

Gençler Alman halkının artık sessiz kalmayarak bu işbirliğine karşı çıkması çağrısında bulundu.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentindeki Belle de Mai meydanında “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla miting düzenleyen TCŞ aktivisti gençler bir eylem yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile uluslararası komplonun protesto edildiği eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Garê” ve “Liberté pour Öcalan” sloganları atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının açıldığı eylemde Garê’deki gerilla direnişi de selamlandı.