Berlin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal girişimlerini protesto etti

Almanya'nın başkenti Berlin'de Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal girişimleri protesto edildi.

NavBerlin (Özgür Kürdistanlılar Meclisi) çağrısı ile Hermannplatz'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları 24 Nisan'da Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal girişimleri protesto etti.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde Almanca bildiriler okundu. Eylemde bir konuşma yapan Mazlum Karagöz “Akp-MHP faşist bloğunun işgal girişimleri sadece Medya Savunma Alanları'na değil Rojava'ya, Kuzey Kürdistan'a ve bütün Kürdistan'a yöneliktir. Bu saldırı girişimini sıradan ele almamak gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti devleti İttihat Terakki zihniyeti ile nasıl ki 24 Nisan 1915 Ermeni Soykırımını gerçekleştirdiyse nasıl ki Mezopotamya’da Anadolu’da diğer azınlıkları katlettiyse bu gün de o zihniyet ile Kürt halkına yönelik soykırım planını devreye koydu” dedi.

Karagöz konuşmasında devamla “Aynı zamanda Kürt halkı arasında Birakujî savaşı çıkarmanın peşindeler, Erdoğan ve MHP faşist ittifakı Kürt soykırımını önüne koymuş durumda, bizler Kürtler olarak Kürdistan'da, Türkiye'de, dünyanın neresinde olursak olalım bu kirli planı görmeli önünü almalıyız” dedi.

NavBerlin meclisi adına konuşan Erhan Fırat ise Türk Devleti'nin Avaşîn, Zap bölgelerine işgal girişimlerini bütün Kürdistan'ı işgal etme planı olarak nitelendirdi ve direniş çağrısında bulundu.

Eylem daha sonra sloganlarla sona erdi.