Berlin Sara, Rojbin, Ronahi için yürüdü

Almanya’nın başkenti Berlin’de 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan ve 23 Aralık 2023 tarihinde katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için yürüyüş yapıldı.

Dest-Dan Kadın Meclisinin organize ettiği yürüyüş Hermannplatz meydanında başlayarak Oranienplatz meydanında son buldu. Paris katliamlarında yaşamını yitirenler şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı.


Saygı duruşunun ardından açıklamalar yapıldı. Ezîdî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü sözcüsü Nurê Alkiş, polislerin yasaklama çabalarına tepki göstererek “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlükçü paradigması ile Önderliğimiz her zaman yanımızda, her zaman Önderliğimiz olmaya devam edecektir” dedi.

Die Linke Eyalet milletvekili Ferhat Koçak da konuşma yaparak, Paris’te yaşanan katliamların NATO partneri Türk devletinin istihbarat servisi ile bağlantılı olduğunu ve bu katliamın faillerinin yargılanmasının önüne geçen Fransa Devletinin devlet sırrıyla korunduğunu belirtti.

Yürüyüş boyunca “Sara Rojbin Ronahi Jin Jiyan Azadî”, “Şehit Namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.