Berlin, Stuttgart , Mainz ve Evry’de gençlerden Abdullah Öcalan eylemleri-YENİLENDİ

Almanya’nın başkenti Berlin, Mainz, Stuttgart ile Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce avukat ve aile görüşmesi gerçekleşmesi için eylem yaptı.

Berlin, Mainz, Evry ve Stuttgart’taki eylemlerde gençler, düzenledikleri eylemlerle tecridi protesto ederken, “Önder Apo’dan haber alınıncaya kadar alanlarda olacağız” mesajı verdi.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de TCŞ ve TekoJIN çağrısı ile Kürdistanlılar ve enternasyonalist gençler bir eylem düzenledi.

Alexanderplatz'da düzenlenen eylemde gençler, " Önder Apo'suz yaşamı kabul etmiyoruz, kesintisiz eylemlere devam edeceğiz. Önderliğimizden haber alana kadar her gün bir yerde olacağız" dedi

Ağrı Eski Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz eylemde yaptığı konuşmada, Kürt Halk Önderi Öcalan şahsında bütün siyasi tutsakları selamlarken, açlık grevindeki arkadaşlara dikkat çekti.

Yılmaz, HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine de de tepki gösterdi.

Eylemde sürekli "Be Serok jiyan na be”, “Biji Serok Apo”, “Eslebe Öcalan" sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Jinên Ciwanên Têkoşer (TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber almak için eylem yaptı.

Kürdistanlılar TekoJIN ve TCŞ’li gençlerin çağrısı ile saat 18:00’de Schlossplatz’da bir araya geldi.

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne ilişkin pankartlar ile Abdullah Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde sık sık “Bijî Serok Apo” ve Almanca “Yaşasın Öcalan” sloganları atıldı.

Eylem kesintisiz eylem çağrısı ile sona erdi.

MAINZ

Almanya’nın Mainz kentinde de saat 18.00’da Mainz merkezi tren istasyonu önünde YXK ve JXK çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları düzenledikleri bir miting ile tecridi protesto etti.

“Öcalan’ın sağlığı bizim sağlığımızdır, Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayraklarını taşıyan Kürdistanlılar ve dostları sloganlarla eylemlerini gerçekleştirdiler.

Öte yandan gençler, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 20 Mart’ta Frankfurt’ta yapılacak olan Newroz etkinliğine de çağrı yaparak “2021 Newrozu’nu Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama yılı yapacağız” açıklamasının ardından sloganlarla eylemlerini sonlandırdılar.

EVRY’DE SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesi gerçekleşmesi için eylem yaptı.

Evry banliyösünde bir araya gelen gençler, National 7 au Niveau anayolunu trafiğe kapattı. Gençler, “Önder Apo avukatları ve ailesi ile görüşecek ve fiziki özgürlüğüne kavuşacak. Kürt gençlerinin bu talepleri gerçekleşene kadar alanlarda olacak” açıklamasında bulundu.

Eylem sloganlarla sona erdi.