Berlin ve Leipzig’de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Almanya’nın başkenti Berlin ile Leipzig kentinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlenen işgal saldırıları protesto edildi.

Berlin’de Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları bir eylemle protesto edildi.

Alexanderplatz'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları düzenledikleri eylem ile AKP-MHP faşist rejiminin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda AKP/MHP’NİN Heftanin'de, Garê'de aldığı ağır darbelerden sonra bu gün Zap, Avaşin ve Metina alanlarına yöneldiği belirtilerek, “Avrupa devletlerinin izlemesi ve Erdoğan rejimine yeşil ışık yakanları kınadığımızı belirtiyoruz” denildi.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Be serok jiyan nabe”, “Biji berxedana gerilla”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları atıldı.

LEIPZIG

Almanya’nın Leipzig kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

KON-MED’in açıklamasının okunduğu eylemde FED-KURD Eşbaşkanı Menderes Canbek bir konuşma yaptı.

Canbek, ABD Başkanı Joe Biden’in bir yandan Ermeni Soykırımı’nı tanırken, Kürt soykırımına onay verdiğini belirtti.

Almanya devleti başka olmak üzere Avrupa ülkelerine “Katil ve soykırımcıların yanında durmaktan vaz geçin” çağrısı yaptı.

Kimsenin Medya Savunma Alanları’na saldırıp sonuç alacağını sanmaması gerektiğini de belirten Canbek, “Bizler her zaman alanlarda olup direneceğiz, gerilla direnecek. Siz Garê’de yenildiniz, Medina, Avaşin ve Zap’ta da yenileceksiniz” dedi.

Eylem konuşmalardan sonra, “Biji berxwedana Metina”, “Biji berxwedana gerilla”, “Şehit namırın” sloganları atıldı.