Berlin ve Zürih’te protestolar: Gerilla size diz çöktürecek!

Berlin ve Zürih'te düzenlenen protesto eylemlerinde, Türk devletiyle işbirliği yapan Barzani ailesine, “Yetmedi mi Kürtleri hançerlediğiniz” diye tepki gösteren kitle, özgürlük gerillasının yenilmez iradesiyle işgalcilere diz çöktüreceğini vurguladı.

Almanya’nın başkenti Berlin ile İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen protesto eylemlerinde, topyekun direniş mesajı verildi. Açıklamalarda, Açıklamada “İnisiyatif halkımızındır. İşgalcilere ve onun işbirlikçilerine karşı yapılacak her eylem meşrudur” denildi.

BERLİN

İşgalci Türk devletinin KDP ve NATO desteği ile Zap ve Avaşîn alanlarına yönelik işgal saldırıları Almanya’nın başkenti Berlin’de protesto edildi.

Nav-Berlin ile Dest-Dan Kadın Meclisi’nin “Kürdistan’ı savunuyoruz” şiarıyla çağrı yaptığı yürüyüş Hermannplatz’da saygı duruşu ile başladı.
Kon-Med, Nav-Yek gibi Kürt toplumunun örgütlü kurumlarının açıklamalarının okunduğu yürüyüşte, yüzlerce Kürdistanlı ve dostları Schönleinsttasse, Kottbusser Tor boyunca yürüdü.
Yürüyüşte “Wir verurteilen , Angriffe der türkische Staat und ihre Unterstützer und ihre Verbündeten! (Türk devletinin, destekçilerinin ve müttefiklerinin saldırılarını kınıyoruz!) ve
Die türkische faschitische Besatzer Armee raus aus Kurdistan (Türk faşist işgal ordusu Kürdistan'dan defol)” pankartları taşındı.
Yürüyüş güzergahında konuşan Berlin Eyalet Parlamentosu Die Linke üyesi Ferat Koçak, Türk devletinin işgal saldırılarının NATO işbirliği ile olduğu ifade etti. Koçak “Türk devletine silah ticaretine son verin” diyerek Alman Dışişleri Bakanlığına çağrı yaptı.
Kürt kadınları adına konuşan Nure Alkış, “Biz sonuna kadar savaşçılarımızın arkasındayız. Ey Barzani ailesi yeter değil mi Kürtleri hançerlediğiniz?” diye sordu.
Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Barzani’nin üstündeki elbise Kürt düşmanlarına aittir. Gerilla Kürdistan halkının onurunu koruyor. Bu nedenle gerillaya sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kitle yürüyüş güzergahı boyunca “Bimre xiyanet”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Zapê”, “Bijî berxwedana Rojava” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarını attı.

ZÜRİH

İsviçre Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik başlattığı yeni işgal saldırısına karşı İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaptı.

Eylemde bir açıklama yapan CDK-S Eşbaşkanı İsmail Kardaş, Kürtler olarak her alanda direneceklerini ifade ederek, herkesi işgale karşı ses vermeye çağırdı. “Kardaş, “Gözümüzün içine baka baka diz çöktürmeyi düşünüyorlar. Siz kimsiniz? Siz hiç mi tarihten ders almadınız? Siz hiç mi tarih okumuyorsunuz? Kürt halkı hiçbir zaman ne Türk’e ne Araba boyun eğmemiştir. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz bre alçaklar! Karşınızdaki yenilmez bir iradesiyle size diz çöktürecek özgürlük gerillasıdır. Karşınızdaki hiçbir zaman size diz çökmemiş ve diz çökmeyecek olan Kürt halkı vardır. Bir defa daha boyunuzun ölçüsünü alacaksınız. Avrupa kamuoyunu ve sizin işgalci konsolosluğunuzun önünde sizin yüzünüze söylüyoruz. Biz değil, siz diz çökeceksiniz. Kürt halkı artık yenilmezliğini göstermiştir. Alanları terk etmeyeceğiz ve gerekirse sizinle burada da göğüs göğüse çarpışacağız” dedi.

Basın açıklamasından sonra eylemciler oturma eylemine başladı. Sık sık “Bijî berxwedana gerîla”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Şehîd namirin” ve “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganları atan halka yönelik bir Türk faşistinin provokasyon çabasına karşı İsviçre polisinin yaklaşımı eylemcilerin tepkisini çekti.

Kitle, provokasyona ve polisin tutumunu protesto etmek için Türk Konsolosluğunun önündeki yolu çift taraflı trafiğe kapatıp oturdu.

Polisle görüşmeler sonucu eylemcilerin Zürih tren istasyonuna kadar yürümesine izin verilmesi üzerine eylemciler “Defend Kurdistan” pankartı açarak istasyona kadar yürüdü.

İsviçre’deki Kürdistani kurum ve yapılar adına yapılan ortak açıklamada ise işgale karşı seferberlik çağrısı yapıldı.

Açıklamada “İnisiyatif halkımızındır. İşgalcilere ve onun işbirlikçilerine karşı yapılacak her eylem meşrudur” denildi.