Bern'de Anne Şenyaşar'ın adalet arayışı sahiplenildi

AKP’liler tarafından katledilen eşi ve iki çocuğu ile 37 yıl ceza verilen oğlu için adalet mücadelesi veren Emine Şenyaşar'ın adalet arayışına destek vermek amacıyla İsviçre'nin Bern kentinde bir eylem düzenlendi.

Mizgin Kadın Meclisi ile Atakan Mahir Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı ile bir araya gelen halk Bahnhofplatz’da bir miting düzenlendi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İsviçre Temsilciliği, Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), İsviçre İnsan Hakları Dayanışma Derneği (İHDD) ile Kürt, Türk, İsviçreliler Kültür Derneği'nin (Kutüsch) yer aldığı kurumların destek verdiği eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

“İki oğlu ve eşi AKP'li vekil tarafından katledilen Emine Şenyaşar'ın adalet talebi karşılansın” yazılı pankartın taşındığı eylemde yapılan ortak açıklamada şunlar belirtildi:

“2018 yılında seçim çalışması için Urfa Suruç’ta bulunan AKP'li vekil tarafından halka açılan ateş sonucu Şenyaşar ailesi hedef alınmıştır. Kendilerinden olmayanlara katliamı reva gören AKP zihniyeti Şenyaşar ailesinin adalet talebine yine aynı katliamcı zihniyetle cevap vermiştir. Anne Emine Şenyaşar'ın adalet talebiyle sürdürdüğü eylem bir ayı geride bıraktı. Bizler demokratik kurumlar olarak Anne Şenyaşar'ın öncelikli olarak adalet talebinin karşılanmasını istiyoruz.” 

Almanca basın metninin okunmasının ardından eylem Şenyaşar ailesinin taleplerinin karşılanmasını içeren sloganlarla sonlandırıldı.