Bielefeld AJZ’deki Halim Dener duvar fotoğrafı kaldırılmayacak

Alman polisi tarafından katledilen Kürt genci Halim Dener'in Bielefeld’de AJZ kurumunda olan duvar resmini, polisin ve savcılığın tüm uğraşlarına rağmen kaldırmayan AJZ-İşçi Gençlik Merkezinin başkanı bugün görülen duruşmada beraat etti.

30 Haziran 1994’te ırkçı bir Alman polisi tarafından katledilen Kürt genci Halim Dener’in AJZ kurumunda olan duvar resminin kaldırılması girişimlerine karşı çıkan AJZ İşçi Gençlik Merkezi’nin başkanı bugün görülen duruşmasında beraat etti.

Saat 13.00’da Bielefeld Yerel Mahkemesi’nde görülen duruşmada, hakim davayı sanat ve ifade özgürlüğü gerekçesiyle kapattı. Hakim, AJZ İşçi Gençlik Merkezi’ndeki Halim Dener duvar fotoğrafının

23 senedir olduğunu ve davanın güncel olmadığını belirtti.

Davanın görüldüğü esnada dışarıda ise bir eylem düzenlendi. YXK, JXK, TCŞ ve JCA aktivistleri, AJZ üyeleri, Antifa, ALIBI (anti-milli solcular Bielefeld), üniversite grupları Café Exil ve Antifa AG ile saat 10: 30'dan itibaren miting ve dava gözetlemesi organize etti.

Eylem boyunca Halim Dener, Alman polisinin ırkçı cinayeti, Kürt özgürlük hareketine yönelik polis baskısı ve şiddeti hakkında bilgilendirme yapıldı.