Bielefeld’de Dener ve Kınacı anıldı

Almanya’nın Bielefeld kentinde düzenlenen bir eylem ile Halim Dener ile Zeynep Kınacı alındı. Eylemde Türk devletinin soykırım saldırıları da protesto edildi.

Kürdistanlı ve Alman gençlerinin düzenlediği etkinlik “Polis şiddetine karşı dün ve bugün” şiarıyla düzenlendi.

1994’te Alman polisi tarafından katledilen Halim Dener ile 1996’da Türk devletine karşı fedai eylem gerçekleştiren Şehit Zilan’ı (Zeynep Kınacı) anıldı.

Kesselbrink meydanında bir araya gelen yüzler, sık sık TC faşizmine ve Avrupa devletlerinin sessizliğine bu sessizlikle beraber ortaklaştığına dikkat çekti.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra Halim Dener ve Zeynep Kınacı’yı, TC faşizminin Güney Kürdistan ve Kobanê’deki katliamları anlatan pankartlar taşıyarak, hep beraber direniş mesajı verildi.

Öte yandan Halim Dener’in ERNK bayrağını asmaya çalıştığı anda katledildiğinden kaynaklı şehir merkezindeki polis bürosu önünde eylemciler ERNK bayrağı açarak saygı duruşuna tutuldu.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Faşist Alman devleti PKK yasağını kaldır” ve “Jin, Jiyan Azadî” sloganları atıldı.

TCŞ ve JCA Bielefeld’in açıklaması ardından eylem halaylar ve sloganlarla sona erdi.