Bielefeld, Mannheim ve Stuttgart’ta halk Abdullah Öcalan için alanlardaydı

Almanya’nın Bielefeld, Mannheim ve Stuttgart kentlerinde alanlara çıkan Kürtler ve dostları Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini ve Şengal’e yönelik tehditleri protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, Şengal’e yönelik saldırılar, HDP’ye yönelik açılan kapatma davası ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi Almanya’nın Bielefeld, Mannheim ve Stuttgart kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

BIELEFELD

Bielefeld’deki yürüyüş HBF önünde saat 15.00’da saygı duruşu ile başladı. Yürüyüş ve mitinge

Bielefeld DKTM/Halk Meclisi, TEKO-JİN/TCŞ, DGB (Demokratik Güç Birliği) DİDF, Bir-Kar, Antifa Gruplar ve Die Linke'nin üye ve aktivistlerinin de bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Halk Kasselbrink’e kadar yürüdü. Yürüyüş ve mitingde RiseUp Bielefeld, Sol Parti Milletvekili Friedrich Straetmanns, Gütersloh Sol Parti adına Camila Cirlini, Tevgera Ciwanên Şoreşger adına Serhat Ciwan, JXK adina Rozerîn Alkis, DGB adına İsmail Taş ve Frauen und Queerstreik Bündnis Bielefeld iki kadın ve siyasetçi Osman Ergin birer konuşma yaptılar.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararının kınandığı konuşmalarda “Geri dönülmelidir” denildi.

Şengal’e yönelik saldırılara ilişkin yapılan konuşmalarda ise merkezi Irak hükümetinin isteklerinin Şengal için bir anlam ifade etmediği belirtildi.

HDP’ye yönelik açılan kapatma davası ve HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi de yapılan konuşmalarla kınandı.

Yürüyüş ve mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TCŞ bayrakları taşınırken, sık sık "Bijî Serok Apo", “Kadın katliamlarına son", “Şengal'de elinizi çekin", “Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Stuttgart schloßplatz'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Öcalan'ın sağlık ve güvenliği ile ilgili bir açıklama yaparak Türk devletinin İmralı politikası kınandı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir miting düzenlendi. HBF önünde yapılan mitinge yaklaşık 100 kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan mitingde yapılan konuşmalarda tecride dikkat çekilerek, “Önder Apo kardeşi ile bir telefon görüşmesi yaptı. Ama bu tecridin kırıldığı anlamına gelmiyor, Önder Apo üzerinde oynanan büyük bir oyundur, tecrit kalkana kadar eylemlerimizi sürdüreceği” mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be”, “Diktatör Erdoğan”, “Kadın katili Erdoğan” sloganları atıldı.