Bir haftada Türk faşizmini anlatan 93 bin adet bildiri dağıttılar

Güney Kürdistan’a yönelik başlayan son işgal saldırıları sonrası harekete geçen bir grup Alman aktivist ve Almanya’daki Kürdistanlı kuruluşlar bir hafta içinde “Türk faşizmine hayır” başlığıyla 93 bin bildiri dağıttı.

Türk devletinin 24 Nisan 2020’de Medya Savunma Alanları’ndaki Metîna, Avaşîn ve Zap’a yönelik başlattığı işgal saldırısına dikkat çekmek için Almanya’da Kürt kurumları ve Alman aktivistlerinin ortak organize ettiği “Türk faşizmine 1,5 milyon hayır” kampanyası devam ediyor.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Almanya Kürt Kadın Dernekleri (YJK-E), Women Defend Rojava (Rojava Kadın Savunması) ve Riseup4Rojava’nın öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde ilk haftada e-posta yoluyla veya posta kutularına atılma suretiyle 93 bin bildiri dağıtıldı. 24 Nisan 1915’te başlayan Ermeni soykırımına da katledilen 1,5 milyon insana dikkat çekmek için de 1,5 milyon bildirinin dağıtılması hedefleniyor.

AMAÇ ALMAN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK

Women Defend Rojava Kampanyası’nın sözcüsü Tanya Berger, şu ana kadar genelde posta kutulara atılmak üzere bildirileri dağıttıklarını belirterek, amaçlarının Alman kamuoyunun Türk devletinin son saldırıları karşısında bilgilendirmek olduğunu söyledi. Metîna, Avaşîn ve Zap’a yönelik saldırılardan dolayı büyük kaygı duyduklarını ifade eden Berger “Uluslararası yasaları hiçe sayarak yapılan bu saldırılar kabul edilemez, bundan sonra meydanlara inerek tepkimizi göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Riseup4Rojava Kampanyası’nın sözcüsü Lisa Schelm ise Türk devletinin saldırıları karşısında bütün demokratik güçleri, savaş karşıtlarını ve barış içinde yaşamak isteyen insanlara harekete geçmeye çağırdı. “Faşizmi ortak mücadelemizle yeneceğiz” diyen Schelm herkesin komşusunu, iş veya okul arkadaşını Türk faşizminin başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu’daki halklara yönelik yürüttüğü savaş konusunda bilgilendirmesi gerektiğini ifade etti.