BM önünde Kürt Halk Önderi için eylem sürüyor

Kürdistanlıların İmralı tecridine karşı BM önündeki eylemi sürüyor.

Kürdistanlıların 27 Ocak'tan bu yana “Tecride, İşgale, Faşizme Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde her çarşamba düzenledikleri oturma eylemi devam ediyor.

Eylemi bu hafta Winterthur kentinden gelen Kürdistanlılar devraldı.

BM'nin Kürt halkının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasına yönelik taleplerine karşı suskunluğuna karşı bu hafta da sırtlarını BM'ye dönen Kürdistanlılar, protesto etmeyi sürdürdü.

Kürt Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşuyla başlayan oturma eyleminde Mezopotamya'nın kadim halklarından Êzidîlerin Çarşema Sor bayramı da kutlandı.

İsviçre Kürt Toplum Merkezleri (CDK-S) adına Kürt siyasetçi Metin Mintaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması temelinde sürdürülen 'Zamanı Geldi' hamlesinin sonuçlanması için gerek 4 parça Kürdistan'da gerekse zindan direnişiyle, gerekse diasporada topyekûn bir direnişin sürdüğüne vurgu yaptı.

'ULUSLARARASI KURUMLAR GÖREVİNİ YAPMALI'

Mintaş, konuşmasında şunları belirtti:

"Önderliğimizin sağlığı ve yaşamına ilişkin kuşkuların giderilmesi temelinde uluslararası kurumlar bir an önce misyonunu oynamalı; avukat görüşmesinin sağlanması gerekmektedir. Yine bu bağlamda tecrit işkencesinin sonlandırılması ve Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünün sağlanması esas alınmalıdır. Çıkarları uğruna tecrit ve katliamlara gözlerini kapatmayı sürdüren Avrupa devletlerinin iki yüzlü politikalarına karşı bizler özgürlük hamlesini sıkı sıkıya sahiplenerek direnişimizi zaferle taçlandıracağız."

Konuşmaların ardından Kürdistanlılar oturma eylemine devam etti.