BM önünde oturma eylemi sürüyor

Kürdistanlılar, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yaklaşık 1 yıldır BM önünde oturma eyleminde. Eşbaşkan Salih Sağlam, “yetkili kurumlar nezdinde taleplerimiz karşılık buluncaya kadar eylemlerimizle alanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden Kürdistanlıların 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde düzenledikleri oturma eylemi sürüyor.

Eylemde uluslararası kurumlara çağrılar yapılırken, Abdullah Öcalan'ın neden özgür kalması gerektiğine ilişkin İsviçre kamuoyuna bilgilendirme yapılıyor, bir yandan da 4 parça Kürdistan'da işgalci Türk devletinin saldırıları teşhir ediliyor.

Bu haftaki eylem, Xakurkê direnişinde şehit düşenler şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eşbaşkanı Salih Sağlam, 1 yıldır BM önünde oturma eylemini kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek başladığı konuşmasında devamla şunları söyledi:

“Dem Dema Azadiyê ye, Azadiya Rêber Apo Azadiya me ye” hamlesi kapsamında düzenlediğimiz oturma eylemiyle Önderliğimizin özgürlüğünün sağlanmasını talep ederken bir yandan da bu eylemle işgalci ve katliamcı Türk devletinin 4 parça Kürdistan'da yürütmüş olduğu insanlık dışı saldırıları uluslararası kamuoyu nezdinde teşhir etmeyi sürdürüyoruz. Bu anlamıyla eylemimiz anlamlı ve önemlidir. Bizler Kürdistanlılar olarak kararlığımızdan taviz vermeyerek BM ve yetkili kurumlar nezdinde taleplerimiz karşılık buluncaya kadar eylemlerimizle alanlarda olmayı sürdüreceğiz.

Yapılan konuşmanın ardından Kürdistanlılar 'Dem Dema Azadiyê ye' hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemine devam etti.