BM önünde oturma eylemi sürüyor: Sonuna kadar mücadele!

BM önünde işgale karşı oturma eylemi düzenleyen Kürdistanlılar, "Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi.

İsviçre'deki Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırıları ve kimyasal silah kullanımına karşı İsviçre'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) binası önündeki oturma eylemini 3 gündür sürdürüyor.

Sabah erken saatlerde eylem alanına gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini ve PKK bayraklarını taşıdı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mülkiye Bulut, 40 yıllık gerilla mücadelesinin yaratmış olduğu halkların özgürlüğe olan inancının bugün Medya Savunma Alanları'nda yaşam bulduğunu belirterek, "Bugün tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu insanlık dışı katliam konseptinin asıl sorumlusu BM ve Avrupa'daki kurumlardır. 40 yıldır mücadele veriyoruz. Bu yıllar içinde çekmediğimiz zulüm kalmadı. Düşmanımız bizi yok etmek için her şeyi yapıyor. Biz kazanırsak düşmanlarımız kaybedecek. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Bulut, "Yarın merkezi bir miting yapacağız. Kürdüm diyen herkes yarın eyleme katılmalıdır" diye ekledi.

Konuşmadan sonra oturmaya başlayan eylemciler, düzenledikleri forumda KDP ihaneti ve onur mücadelesi üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Eylem konuşmalar, şarkılar ve sloganlarla devam ediyor.