BM önündeki eylem 14'üncü ayına girdi

Cenevre’de 14’üncü ayına giren eylemde konuşan Eşbaşkan Salih Sağlam, 50’nci yıl Newroz’unda milyonların bir kez daha Önderlerine sahip çıkarak iradelerini ortaya koyduğunu vurguladı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle 25 Kasım 2011'den bu yana Birleşmiş Milletler (BM) önünde sürdürülen oturma eylemi 14'üncü ayına girdi.

Bu hafta düzenlenen eylemde 23 Mart 2019’da Türk devleti ve çetelerinin saldırıları sonucu Serêkaniyê’de şehit düşen komünist savaşçı Baran Serhat şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Eylemde bir konuşma yapan Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, Baran Serhat şahsında özgürlük uğruna yaşamlarını feda edenleri andı.

"50'inci yıl Newroz'u gösterdi ki Kürt halkı, Önderliğine sahip çıkarak iradesini ortaya koymuştur. Milyonların iradesini görmezden gelen komplocu güçler ve ortaklarına karşı biz bu iradeyi sahiplenerek “Bijî Serok Apo”, “Bijî gerîla”, “Bijî Kürdistan” demeyi sürdüreceğiz" dedi.

Oturma eylemi, Sağlam'ın konuşmasının ardından “Dem dema azadiyê ye” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla devam etti.