BM önündeki oturma eylemi sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü amacıyla BM önündeki oturma eylemi bu haftada da devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İsviçre'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde Kürdistanlıların her Çarşamba gerçekleştirdiği oturma eylemi devam ediyor.

Eylemi bu hafta Basel ve Luzern kentlerinden gelen Kürdistanlılar devraldı. Kürdistanlılar sabah  saatlerinde BM önünde kurdukları direniş çadırında bir araya geldi.

Medya Savunma Alanları'nda şehit düştüğü açıklanan HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Mirxan (Dalokay Şanlı) için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ardından bir konuşmaya yapan Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam şunları söyledi:

"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar direnişe sahip çıkarak alanlarda olmayı sürdüreceğiz. Sinan Dersim şahsında şehitlerimizin anılarına sahip çıkarak onların mücadelesini zafere taşıyacağız.'"

"Bugün şehit düştüğünü öğrendiğimiz Sinan Dersim yoldaş şahsında Kürdistan, Türkiye ve dünya devrim şehitlerini anarak onların mücadelesine sahip çıkacağız" diyen Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu (Aveg-Kon) temsilcisi Ali Orak da, "Kürt halkı  önderliklerinin özgürlüğünü talep eden direnişi bugün sınırların ötesine geçmiştir. Sayın Abdullah Öcalan bugün tüm dünya halklarına fikirleri ve paradigmasıyla örnek olmayı başarmıştır. Bu gerçeği görmek istemeyen gerek Avrupa devletleri gerekse BM Kürt halkının taleplerine karşı üç maymunu oynamaya devam etmektedir. Bu anlamıyla Kürt halkının taleplerini kendime devrimciyim diyen herkes sahiplenmelidir" diye belirtti.

Yapılan konuşmalar sonrası Kürdistanlılar oturma eylemine devam etti.