Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

BM'ye gönderilen mektup sayısı İsviçre'de 10.000'i aştı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için BM’ye mektup gönderme sürüyor. İsviçre’de kampanya başladığından bu yana 10 binin üzerinde mektup BM Genel Sekreteri’ne gönderildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle 'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi kapsamında sürdürülen BM Genel Sekreteri António Guterres'e mektup kampanyası İsviçre kentlerinde devam ediyor.

 

gönderilen mektuplar İsviçre'de 10 bini geçti.

Aarau kentinde yaşayan Kürdistanlılar “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” kapsamında yürütülen BM'ye mektup kampanyasında bugün toplanan mektupları gönderdi.

Aarau Kürt Toplum Merkezi ile Rojbîn Kadın Meclisi öncülüğünde kentin merkez postanesinde bir araya gelen Kürdistanlılar burada hazırlanan mektupları BM Genel Sekreterliği’ne gönderdi.

CDK Eşbaşkanı Hasan Vural yaptığı konuşmada “Özgürlük hamlesini sahiplenerek Önderliğimizin özgürlüğünün sağlanması için mektup kampanyamızı sürdüreceğiz ve bulunduğumuz her yerde özgürlük talebimizi haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşma sonrası Kürdistanlılar hazırlanan mektupları BM Genel Sekreterliği'ne gönderdi.