BM'ye mektup kampanyası Biel'de start aldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sonlandırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla İsviçre'nin Biel kentinde BM Genel Sekreterliği’ne mektup gönderildi.

Biel Kürt Toplum Merkezi ve Arin Mirkan Kadın Komünü öncülüğünde toplanan onlarca imza bugün kentin merkez postanesinden gönderildi.

Kürt nüfusunun oldukça yoğun olduğu Biel kentinde özellikle kadın aktivistler tarafından tek tek ev ziyaretleriyle öncelikli olarak kampanyaya dönük bilgilendirmeler yapılıyor.

Arin Mirkan Kadın Komünü adına Songül Süren kampanyaya ilişkin ANF'ye şunları söyledi:

“Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’  hamlesinin başladığı günden bu yana hamleyi sahiplenerek alanlarda olmayı sürdürüyoruz.

Yine BM Genel Sekreterliği’ne mektup kampanyasını sahiplenerek öncelikli olarak Biel'de yaşayan Kürdistanlıları ziyaret ediyoruz. Kampanyamıza katılarak destek olmalarını istiyoruz. Bu bağlamda bu hafta için ilk etapta başlangıç için bugün 20'yi aşkın mektup gönderdik.

Önümüzdeki günlerde kampanyamıza hız vererek hazırladığımız yüzlerce mektubun BM'ye ulaşmasını sağlayacağız.”

Süren, “Önderliğimizin doğum günü olan 4 Nisan tarihine kadar Biel Meclisi olarak hedeflediğimiz bini aşkın mektubun gönderilmesi için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Aynı kapsamda Biel'de ki Kürt dostu kurum ve parti temsilcileriyle önümüzde ki günlerde bir dizi görüşme yapılarak kampanyamıza destek vermelerini isteyeceğiz” diye ekledi.