Bonn'da Efrînli mülteciler için dayanışma gecesi

Almanya Bonn'da, Efrînli mülteciler için sanatçıların katılımıyla dayanışma gecesi düzenlendi.

Almanya'nın Bonn kentinde, Türk devletinin işgalci saldırıları nedeniyle Şehba'da bulunan Efrîn mültecileri için dayanışma gecesi düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda sanatçı da katıldı.

Duisdorf Sporthalle'de gerçekleşen etkinliği Bonn, Troisdorf, Eeuskirschen, Meckenheim Demokratik Toplum Merkezleri  ve  Koma Berxwedan organize etti.

'EVİMİZİ İŞGAL ETMİŞLER; OCAĞIMIZI BİZE YARDIM DİYE SUNUYORLAR'

Açılış konuşmasından sonra konuşan Efrînli bir şehit annesi, şu ifadeleri kullandı: "Efrîn işgali bir tufandı, üzerimize geldi, topraklarımızı, zeytinliklerimizi, malımızı-mülkümüzü gasp ettiler. Öyle kabullenilecek bir şey değildir. Suyu boşalmamış bir bardak gibidir bu, o bardak dolu olarak geri alınacaktır. Efrîn onlara kalmayacak. Evimizi, bağımızı, bahçemizi, zeytinliklerimizi tekrardan alacağız. Evimize oturmuş, işgal etmişler, sonra ocağımızdakini bize yardım diye sunuyorlar. Kabul etmedik, bir lokmaya asla tennezzül etmedik ve onlara haykırdık; 'Türk devleti sen işgalcisin, toprağımızdan, vatanımızdan çık' diyerek. Biz özgürlük için çok şehit verdik. Önderliğimiz zindandadır. Harcadığımız emek, bedel asla boşa gitmeyecek. Mutlaka kazanacağız, Efrîn mutlaka kurtulacaktır."

Etkinlikte, Şehba'dan dönen Musa Musa da mültecilerin durumuna ilişkin bilgiler verdi ve dayanışmaya ihtiyacın olunduğunu söyledi.

Müzik dinletisinde de Ozan Seyitxan, Sipan Xelat, Xelil Xemgin, Ozan Sosın, Ozan Şemdin, Peywan Arjin sahne aldı. 

'YURT DIŞINDAKİ SEÇMEN MUTLAKA OY KULLANMALI'

Gecede NAV-DEM adına yapılan konuşmada, Türk devletinin dünyanın her yerinde Kürt düşmanlığı yaptığına dikkat çekildi.

Halkın Efrîn'de büyük bir direniş sergilediğine vurgu yapılan konuşmalarda, "Kürt halkı Öcalan öğretileriyle donanım edinmiş bir halktır" mesajı verildi.

Konuşmalarda 24 Haziran'daki seçimlere de değinilerek, yurt dışındaki oyların büyük önem taşıdığı, mutlaka oy kullanılması gerektiği kaydedildi.

PYD-Bonn adına konuşan temsilci de Efrîn için destek kampanyası için dayanışmaya çağırdı.

Gece Koma Rojava'nın sahne almasıyla sona erdi.