Bonn Toplum Merkezi Eşbaşkanı son yolculuğuna uğurlandı

Yakalandığı hastalık nedeniyle yaşamını yitiren Bonn Kürt Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mihammed Nesib Şebabo (Bavê Ciwan) son yolculuğuna uğurlandı.

Rojava’da ve Avrupa’da demokratik toplum çalışmalarında yer alan son olarak da Bonn Toplum Merkezi Eşbaşkanlığı görevini sürdüren Mihammed Nesib Şebabo, Corona’ya yakalanarak yaşama veda etti. 11 Mayıs tarihinde yaşamını yitiren Şebabo için bugün Bonn kent merkezindeki Nordfriedhof mezarlığında cenaze töreni düzenlendi.

Efrîn’in Baslli köyünden olan ve Bavê Ciwan ismiyle tanınan Şebabo, sürgün geldiği 2014 yılına kadar Efrîn’de, o tarihten bu yana Bonn’da Kürt toplumunun demokratik örgütlenmesi için çalıştı.

51 yaşındaki Şebabo için düzenlenen cenaze töreni saat 12.00’de başladı. Törene PYD temsilcileri, FED-MED, Bonn, Köln ve NRW’deki diğer kentlerden yurtsever ve Meclis üyeleri katıldı. Törende konuşan FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever, Şebabo’nun emekçi ve mütevazi yönleriyle tüm eylemlerde en önde yer aldığına dikkat çekti.

PYD sözcüsü Bavê Haqi de, Şebabo’nun Efrîn’in yurtsever özünü bulunduğu her yerde duruşuyla temsil ettiğini belirterek, Efrîn’in kurtuluşuna da Kürdistan’ın özgürlüğüne de yürekten inandığını, onu erken yaşta kaybetmenin büyük talihsizlik olduğunu söyledi. Bonn Meclisi adına konuşan Celal Musa da, yıllardır birlikte çalıştığı Bavê Ciwan’ın herkesin sevdiği, güvendiği emekçi yönleriyle takdirini kazandığı bir insan olduğuna değindi.

ÊzidÎ Federasyonu adına Şêx Xalef de bir konuşma yaptı.

Şehit Aileleri adına konuşan Diya Fevzi de, oğlu gibi sevdiği Bavê Ciwan’ın her yurtseverin olması gerektiği gibi mütevazi, toprağına bağlı, şehitlerin mücadelesini bulunduğu her alanda çabasıyla sürdürmek istediğini dile getirdi. Konuşmalar ardından Şebabo, dualar ve çiçeklerle son yolculuğuna uğurlandı.