Bonn ve Nantes’ta Abdullah Öcalan için eylem ve BM’ye mektup

Almanya’nın Bonn ile Fransa’nın Nantes kentinde BM Genel Sekreterliği’ne mektup gönderildi.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem düzenlendi. Eylemin ardından BM Genel Sekreterliği’ne mektup gönderildi.

Bonn’da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için bir eylem düzenledi. Bonn Demokratik Toplum Merkezi’nin organize ettiği eylem Münsterplatz’da saat 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşti. KON-MED’in bildirisinin okunduğu eylemde Abdullah Öcalan posterleri ile Almanca “Öcalan’a özgürlük, Patriarkaya karşı demokratik özerklik, köleliğe karşı özgürlük”, “Tüm siyasi tutsaklara özgürlük” pankartları taşındı.

Eylemden sonra Kürdistanlılar postaneye giderek Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden mektupları Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne gönderdi.

Bonn’da yaşayan Kürdistanlılar her hafta Cuma günleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem yapıyorlar. Eylem önümüzdeki haftalarda da devam edecek. 

NANTES

Fransa’nın Nantes kentinde de Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için harekete geçme çağrısı da yaparak BM’ye mektup gönderdi.