Bordeaux ve Stuttgart’ta Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemleri

Fransa’nın Bordeaux ile Almanya’nın Stuttgart kentlerinde TCŞ aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti ve fiziki özgürlüğünü talep etti.

Fransa’nın Bordeaux kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem düzenledi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylem Grand Théâtre meydanında yapıldı.

“Liberte pour Öcalan – Nest Pas Seul (Öcalan’a Özgürlük – Yalnız Değildir)” yazan bir pankart ve PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu “Freedom for Öcalan” yazılı bayrakların taşındığı eylemde sık sık, “Diktatör Erdoğan”, “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “A bas le régime fasciste en Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)”, “Bijî Serok Apo” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle bir sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi.

Belediye binası önünde düzenlenen eylemde PKK, KCK ve Abdullah Öcalan’ın bayraklarını taşıyan gençler, Almanca ve Kürtçe “Bijî Serok Apo”, “Freiheit für Öcalan – Frieden in Kurdistan” sloganlarını attı.

Renkli duman da kullanan gençler eylemi, “Serok Apo fiziki özgürleşene kadar her alanda olacağız” açıklamasıyla bitirdi.