Bozkurtların Kürtleri hedef almasına Fransa’nın sessizliği kınandı

Lyon’daki saldırılara ilişkin Fransız, Kürt, Türkiyeli, Tamilli ve Ermeni kurumlar yayınladıkları ortak bir deklarasyon ile Fransız hükümetinin sessizliğini kınadı.

Fransa’nın Lyon kentinde faşist bozkurtların Kürt derneğine saldırısına Fransız hükümetinin sessizliği l’Humanite gazetesinde yayınlanan ortak bir deklarasyonla kınadı.

Ortak deklarasyonda şunlar belirtildi:

“Bozkurtlar’ın Lyon’daki Kürt derneğine yönelik saldırısı karşısında Fransız hükümetin sessizliği Türk müdahalesini pekiştiriyor.

Lyon Mezopotamya Kültür Derneği binasına, 3 Nisan Cumartesi günü saat 14:30 sularında Bozkurt oluşumuna mensup 20 kişi tarafından baskın düzenlendi.

Yüzü kapalı ülkücüler, dernek üyelerine demir çubuklar ve bıçaklarla şiddetli bir şekilde saldırdı. İkisi ağır, dört yaralı hastaneye kaldırıldı.

Bu, iki hafta içerisinde, Lyon’daki Kürt derneğine faşist İslamcı Türkler tarafından gerçekleşen ikinci saldırıydı. Erdoğan’ın haydutları, Fransa topraklarında özelikle Kürtlere ve Ermenilere saldırıyor, ama genel anlamda tüm muhalif kesimlere saldırı anlamına geliyor.

Fransız hükümeti Lyon ve Dijon’daki Ermeni toplumuna yönelik bir dizi saldırısının ardından ‘Bozkurtlar’ın feshedilmesini tavsiye edildiğini duyurdu. Fakat, faşist- İslamcı Türk çeteleri tam bir dokunulmazlık halinde Fransız topraklarında saldırılarını sürdürüyor.

AMAÇ, KAOS YARATMAK

Fransa’da kaos, gerginlik ve nefret iklimi yaratan bu ırkçı saldırıları şiddetli bir biçimde kınıyoruz. Bu saldırıları yapanlar ve yaptıranlar tespit edilerek, yargılanmalıdır.

Kürtlere ve milliyetçi, İslamcı rejime muhalif olan tüm kesimlere yönelik gerçekleşen saldırılara karşı Fransız sivil toplumunu tetikte olmaya ve dayanışma içeresinde olmaya çağırıyoruz.

Fransız hükümetini ve yetkili makamlarını bu tehlikeli saldırılara karşı harekete geçmeye ve Türk rejiminin rehberliğinde olan bu aşırı şiddet yanlısı oluşumun Fransız topraklarında daha fazla zarar vermemesi için ciddi önlemler almaya çağırıyoruz.”

DEKLARASYONUN İLK İMZACILARI

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F)

Lyon Mezopotamya Kültür Derneği

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F)

Fransa Ermeni Derneklerinin Koordinasyon Konseyi (CCAF)

Daniel Mitterrand Vakfı

Kürdistan Ulusal Dayanışma Koordinasyonu (CNSK)

İnsan Hakları Ligi (LDH)

Araştırma ve Dayanışma Girişimleri Merkezi (CEDETIM)

Başka bir Dünya için İnisiyatifi (IPAM)

Ealam Tamil Evi Derneği

Türkiye Asıllı Vatandaşlar Birliği (ACCORT)

Irkçılığa Karşı ve Halklar Arası Dostluk Hareketi (MRAP)

SOS Racisme

Barış Hareketi

Lyon ve Rhône-Alpes Kürt dostluk derneği

Bretanya Kürt Dostluk Derneği (AKB)

Dayanışma & Provence Özgürlük Derneği

France-Kürdistan Dayanışma Derneği

Kürt Dostluğu Iseroise Derneği

Alsace Kürt Dostluk Derneği

İnsani bir Dünya için Sarthois Derneği

Fransız Komünist Partisi (PCF)

Sol Parti

Avrupa Ekoloji Yeşiller Partisi (EELV)

Özgürlükçü Komünist Birlik (UCL)

Yeni Antikapitalist Parti (NPA)