Bregenz’de yaşayan İbrahim Ayaz yaşamını yitirdi

1990’lı yıllardan bu yana Avusturya’da Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne hizmet eden İbrahim Ayaz (İlhami Heval) yaşamını yitirdi.

1970’li yıllardan bu yana Avrupa’da yaşayan ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile tanıştıktan sonra aralıksız bir şekilde Kürt halkı için çalışan Kürdistanlı İbrahim Ayaz yaşamını yitirdi.

İbrahim Ayaz 72 yaşında kansere yenik düştü. 1947 Karakoçan doğumlu olan Ayaz, 1971 yılında Avusturya’ya gelmek zorunda kalır.

Aslen Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde olan Ayaz’ın yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan KCDK-E Avusturya, şunları belirtti: “Yaşadığı Bregenz çevresinde herkes tarafından sevilen İlhami yoldaş, pratikçi, emektar, yoldaşlık değerlerine önem veren ve sonuna kadar özgürlük mücadelesine bağlı bir arkadaştı.

Son bir yıldır hastalığının ağırlaşmasına rağmen çalışmalarını bırakmayan ve yoldaşlarına moral kaynağı olan İlhami yoldaş, 21 Şubat akşamı yaşamını yitirdi. Eksikliğini şimdiden hissettiğimiz İlhami yoldaşın bizlere bıraktığı mirası, mücadelemizle özgür Önderlik ve özgür Kürdistan’la taçlandıracağız.

Ailesinin ve tüm arkadaşlarının başı sağ olsun.”

HDK-Avusturya Eş Başkanhı Xalis Sever de yaptığı açıklamada, “Son bir yıldır amansız kanser hastalığına yakalandı ve ağır tedavi görmesine rağmen hayata gözlerini yumdu. Bu süre içerisinde ne kadar bedeni bizler ile birlikte olmasa da yüreği ve kalbi ile hep özgürlük mücadelesinin yanında oldu.

Bizler Kürt özgürlük mücadelesinin bir hizmetkarı olarak onun bıraktığı mirası mücadelemizle özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan ila taçlandıracağız bunun sözünü buradan veriyoruz” dedi.