Bremen’de 17 Şubat hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor

Bremen’de 17 Şubat yürüyüş hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 17 Şubat Köln yürüyüş hazırlıkları kapsamında Bremen’de halk toplantısı, esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Kadınlar ise yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi 10 Ekim 2023 tarihinde başlatıldı. Hamle kapsamında 17 Şubat 2024 tarihinde Almanya’nın Köln kentinde merkezi yürüyüş düzenlenecek.

Yürüyüş hazırlıkları kapsamında Bremen’de halk toplantısı ve esnaf ziyaretleri yapıldı, kahvelerde yürüyüşün propagandası yapıldı ve kadınlar yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

BRATİ E.V’DE HALK TOPLANTISI

Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezi Brati e. V’de, HDP önceki dönem Amed milletvekili Musa Farisoğulları’nın katılımıyla halk toplantısı yapıldı. Toplantıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun nasıl geliştiği, amacı ve hedefleri ile günümüze kadar süren tecrit politikası tartışıldı. Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürtlerin siyasi statü sahibi olması gerektiği vurgulanan halk toplantısında, 17 Şubat Köln yürüyüşünün tarihsel önemi aktarıldı.

KADINLARDAN YÜRÜYÜŞE KATILIM ÇAĞRISI

Brati e. V Eşbaşkanı Xezal Yalçın ve Kongra Star Üyesi Dayika Selîm’in de aralarında bulunduğu kadınlar, Köln yürüyüşüne güçlü katılım çağrısı yaptı.

Dayika Selîm çağrısında “Önderliğimiz Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümündeyiz. Kürt halkının tarihindeki kara günü kınıyoruz. Halkımızdan umudumuz, küçük büyük hep beraber 17 Şubat yürüyüşüne katılalım, irademizi gösterelim. Kürt halkının iradesini, Rêber Apo’yu özgürleştirelim. Kürt halkı olarak komploya cevap olalım” dedi.

Brati e. V Eşbaşkanı Xezal Yalçın ise, “Uluslararası komplo 25 yılını doldurdu. Tecridi kırmak için, Önderliğimizi özgürleştirmek, Kürt toplumunu kimlik sahibi kılmak için tüm halkımızı, barışsever, demokrat insanları 17 Şubat yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz. Köln yürüyüşü, final yürüyüşüdür. Bir örnek vermek istiyorum. Şengal kadınları 74 Ferman’a maruz kaldı. Rêber Apo felsefesini edinmiş Şengalli kadınlar, bugün 74 Ferman’ı yaşamış olmalarına rağmen irade sahibi oldular ve Avrupa Parlamentosu’nda temsil ediliyor. Bu, bizim için bir örnektir. Hepimiz el ele verelim, tecridi kıralım. Zindandaki tutsakları özgürleştirmek için hep beraber hareket edelim. Yan azadî, yan azadî!”

KAHVE ZİYARETLERİ

17 Şubat Köln yürüyüşü kapsamında akşam saatlerinde Bremen kentinin farklı semtlerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Bremen DKTM üyeleri, Siyasetçi Musa Farisoğulları’nın katılımıyla kahvelerde yürüyüşün propagandasını yaptı, halkı 17 Şubat yürüyüşüne çağrı yaptı.