Bremen’de de Kürtler ve dostları komplo protestosundaydı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komplo, Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen eylem ile protesto edildi.

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen protesto eylemine Hamburg, Kiel, Lübeck ve Oldenburg’dan da yüzlerce Kürdistanlı ve dostları katıldı.

Bremen HBF’de bir araya gelen kitle, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yürüyüş başlamadan önce FED-DEM Eşbaşkanı Sait Bilgin bir konuşma yaptı. Komplocuların hiçbir zaman başarıya ulaşmadığını söyledi.

“Önderliğimize yapılan komplo, bizleri daha çok önderliğimiz etrafında kenetledi” diyen Bilgin şöyle devam etti: “Bu komploda yer alan tüm güçleri bir kez daha kınıyoruz. Gün önderliğimize sahip çıkma günüdür. Bizler de her ulus gibi özgür kimliğimizle yaşamak istiyoruz. Avrupa ülkelerine çağrımız, bu zulme ortak olmak istemiyorsanız, Erdoğan’a yardımı durdurun ve Kürt halkının haklı taleplerini görmezden gelmeyin.”

Şengal Diaspora Meclisi ve NAV-YEK adına yapılan konuşmalarda da komplo kınanırken, Êzidî katliamının PKK mücadelesiyle bertaraf edildiğine dikkat çekildi.

NAV-YEK, CİK, Tevgera Jinan Azad, PYD ve FED-DEM tarafından organize edilen yürüyüş Bremen Parlamentosu önünde yapılan mitingle sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yüzlerce posterinin taşındığı yürüyüşte sık sık, “Biji berxwedana Garê”, “Biji Serok Apo”, “Terörist Erdoğan”, “Yaşasın PKK direnişi” sloganları atıldı.

Yürüyüşe Querrepona isimli Feminist grup da destek verdi.