Bremen’de Sol Parti’ye ırkçı saldırılar arttı

Almanya’nın Bremen Eyaleti’nde Sol Parti’ye yönelik ırkçı saldırıların giderek artması dikkat çekiyor. Son olarak eyalet milletvekillerinin bürosuna şüpheli bir mektup gönderildi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Bremen Eyaleti’nde yapılan seçimlerde Sol Parti yüzde 11’lik bir başarı elde ederek eyalet meclisine girmişti. Ardından da Sol Parti SPD ve Yeşiller Partisi ile kurulan koalisyon hükümetine girerken, bu partiye yönelik ırkçı saldırılar ise artmıştı. 2017 yılından başlayan saldırılar, 2018 ve 2019’da da devam etmişti.

Sol Parti’nin bürosunun camları birçok kez kırılırken, yöneticileri sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edilmiş, seçim döneminde ise afişler birçok kez aşırı sağcı kişiler tarafından yırtılmıştı. 2 Ocak günü Sol Parti milletvekillerinin bürosunun camları yine aynı gruplar tarafından kırılırken, polis ismini açıklamadığı 49 yaşındaki bir kişi gözaltına aldı.

SOL PARTİ: SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAZ

Neustadt semtinde bulunan milletvekillerinin bürosuna son olarak ise şüpheli bir mektup gönderildi. Mektubun zehirli olabileceği şüphesiyle güvenlik birimleri alarma geçti. Mektupta tehlikeli olmayan toz bulunurken, Sol Parti yöneticileri ise partilerine yönelik artan saldırıları sert şekilde kınadılar.

Partinin eyalet milletvekili Olaf Zimmer ve Grup Başkanı Sofia Leonidakis ortak yaptıkları açılmada artan saldırıların ırkçılığın hangi tehlikeli boyutlara ulaştığını gösterdiğini ifade ettiler. Saldırıların kendilerini asla yıldırmayacağını belirten Sol Partili vekiller “Tam tersine bu saldırılar bizim daha fazla mücadele etmemizi gösteriyor” diye konuştular.

 

Konuyla ilgili haber: