GÖRÜNTÜLÜ

Britanya’dan İsviçre’ye Kurdistanlılar Paris yolunda

Paris katliamının yıl dönümünde Paris’te yapılacak merkezi yürüyüş için Britanya’dan da yola çıkıldı.

Türk devleti eliyle gerçekleşen Paris katliamları için TJK-E öncülüğünde Paris’te yapılacak merkezi yürüyüşe katılmak için Avrupa’nın onlarca kentinde Kurdistanlılar ve dostları yollara çıktı. Paris yürüyüşüne katılmak için Londra’da bir otobüs ve çok sayıda özel araç  yola çıkarken, araçların üzerine katliamında şehit düşen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin), Leyla Şaylemez (Ronahî), Emine Kara (Evîn Goyî), Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın fotoğraflarının yer aldığı flamalar asıldı.

Yürüyüşçüler kitlesel olarak uğurlanırken kadınlar ve gençler isyan şarkıları söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarını taşıyan yürüyüşçüler sık sık, “Şehîd namırın”, “Bijî Serok Apo” ve Kürt kadını ile özdeşleşen “Jin Jiyan azadi” sloganı attı.

Londra Jiyan Kadın Meclisi Sözcüsü Deniz Poyraz, katliamların  failinin Türk devleti olduğunu belirterek, “Katliam tüm yönleri ile bilindiği halde Fransa devleti ve yargısı bunu açıkça dile getirmeyip bu suçu örtbas etmeye çalışıyor. Fakat Kürt kadınları katliamcılar hesap verene kadar bu davanın peşini bırakmayacak ve hesap soracaktır. Kürt kadın mücadelesi Saralar'ın, Evinler'in ruhuyla tüm halklara özgürlük ilhamı olmaya devam edecektir. Paris yürüyüşüne bu ruh ve bilinçle katlıyoruz” dedi.

Yine İsviçre’nin tüm kantonlarından onlarca otobüs yola çıkarken, Basel'de bir araya gelen halk da sık sık “Jin Jiyan azadi” sloganını attı.