Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Brüksel’de Kürtler Amerikan elçiliği önünde

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürtler, Amerikan Büyükelçiliği’ne yürüdü.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal hazırlıkları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu önünde bir miting düzenlendi.

Mitinge Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda’dan yüzlerce kişi katıldı. “Rojava’ya yönelik saldırılara son” ve “Uluslararası komployu kınıyoruz” pankartı ile yapılan mitingde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgalciliği kınandı ve direniş çağrıları yapıldı.

Mitingde konuşan PYD temsilcilerinden Zozan Rojava, Türk devletinin Kürtleri yok etmek istediğini ve saldırının amacının bu olduğunu söyledi.

Ardından KNK Eşbaşaknı Nilüfer Koç, işgal tehditlerini kınayarak, üç günlük seferberlik kararına Avrupa’daki Kürtlerin de sahip çıkarak her tarafta seslerini yükseltmelerini istedi.

HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan, bu işgal saldırısının 21 yıl önce Öcalan’a yapılan komplonun devamı olduğunu söyledi.

Aydoğan, “O gün yapılmak istenen bugün devam ediyor” diyerek, amacın Öcalan’ın felsefesi ve paradigması doğrultusunda kurulan yaşamı yok etmek olduğunu belirtti. Aydoğan, “Uluslararası güçler de buna destek veriyor. Ancak bunu başaramayacaklar, Kürtler eski Kürtler değil” dedi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, “Nasıl Kobanê’de biz dünya halkları ile birlikte ayağa kalkıp, Kobanê’nin düşmesini engellediysek, bugün de aynı ruhla ayağa kalkarak bu direniş destek olmamız lazım. Avrupa’daki tüm Kürtler gece gündüz ayakta olmalı ve mücadele etmeli” dedi.

Mitingin ardından kitle Amerikan Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Polisin engellemeleri ve yaşanan kovalamacalara rağmen, kitle büyükelçilik önüne ulaştı ve burada oturma eylemi başlattı. Kitlenin polis ablukasındaki oturma eylemi devam ediyor.