Brüksel’de ‘Baskı ve Devrim Kavşağında İran’ konferansı düzenleniyor-YENİLENDİ

İran Demokratik Platformu, Brüksel Kürt Enstitüsü, Avrupa Solu, İlerici Sosyalist& Demokratlar ve Avrupa Yeşilleri ortaklığı ile 6 Haziran günü “İran'da Kadın Öncülüğündeki İsyan: Baskı ve Devrim Kavşağında İran Konferansı” düzenliyor.

İran Demokratik Platformu ile Brüksel Kürt Enstitüsü, Avrupa Birliği’nin merkezi Brüksel’de 6 Haziran günü “İran'da Kadın Öncülüğündeki İsyan: Baskı ve Devrim Kavşağında İran Konferansı” düzenliyor. Avrupa Parlamentosu Spinelli 1G2 Salonunda 10:00-18:00 arası düzenlenecek konferans, Avrupa Solu, İlerici Sosyalist& Demokratlar ve Avrupa Yeşilleri ortaklığı ile organize ediliyor.

AP üyeleri, kadın hareketleri aktivistleri, işçi örgütü temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığı konferansın programı şöyle:

Konferansın açılışını Avrupa Parlamentosu'ndaki İlerici Sosyalistler ve Demokratlar İttifakı Grubu(S&D) mensubu AP üyesi Costas Mavrides; Iran Demokratik Platformu Sözcüsü Azad Karimi, Kadın Hareketi Aktivisti Ellahe Sadr yapacak.

MEVCUT KRİZİN TARİHSEL KÖKENLERİ

Rojin Mukriyan moderatörlüğünde yürütülecek birinci panelde İran’daki mevcut krizin kökenleri tartışılacak. Panelin konuşmacıları; Yeşiller Grubu/Avrupa Özgür İttifakı ve AP'de Kürt Dostluk Grubu Üyesi Parlamenter François Alfonsi,  Profesör Abbas Vali, Azerbaycan-İran Demokratik Parti Sözcüsü Simin Sabri, İran'ın işçi liderlerinden ve Ahvaz'daki işçi protestolarının organizatörlerinden Meysam Beit Seyed, Ahvaz-Arap insan hakları aktivisti, UNPO proje yöneticisi Shima Silavi, Kadın Hareketi Aktivisti Fariba Balouch.

 İRAN’IN DEMOKRATİKLEŞMESİNDE KÜRTLERİN SORUMLULUKLARI

Öğleden sonra gerçekleştirilecek ikinci panelde ise “İran'ın Demokratikleşmesinde Kürtlerin Perspektifleri ve Sorumlulukları" tartışılacak.

Moderatörlüğünü  Diman Sohrabi’nin üstleneceği bu bölümün konuşmacıları arasında İran Komünist Partisi Kürdistan Örgütü Komala'nın Sözcüsü Ebrahim Alizadeh, İran Kürdistanı Demokratik Partisi (KDPİ) lideri Mustafa Hijri, Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Eşbaşkanı Siamand Moeini de var. 

Panel sonrası kısa bir soru ve cevap teatisi yapıldıktan sonra son panele geçilecek.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Soheila Shariari moderatörlüğündeki üçüncü panel de, “İleriye giden yol: Çözüm önerileri” başlığını taşıyor. Bu bölümde Avrupa Parlamentosu Sol Grup - GUE/NGL Parlamenteri  Silvia Modig, Belucistan Halk Partisi Sözcüsü Nasser Boladai,  El-Ahvaz'ın Kurtuluşu için Arap Mücadele Hareketi Genel Sekreteri Said Hamidan,  Doğu Kürdistan Özgür Kadın Derneği Temsilcisi Maryam Fathi sunumlar gerçekleştirecek.

Konferans programı kapanış konuşması ile sonlandırılacak.