CİK: İslam aleminin bu hale gelmesinde kadına bakış belirleyici oldu

Kürdistan İslami Topluluğu (CÎK), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bize göre İslam aleminin ve biz Müslümanların bu hale gelmesinde, kadınlara bakışımızın belirleyici bir rol oynadığıdır” dedi.

8 Mart vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan CÎK, “Allah kainatta olan her şeyi çift olarak yaratmış ve hiç bir cinsi diğerinden daha üstün kılmamıştır” diye belirtti.

Açıklamada, “Kur`an ve Peygamber Kadın ve Erkek arasında hiç bir fark gözetmemiştir. Tam tersine Kur` an kadınlara toplumun ve Erkeğin zulmünden dolayı, daha fazla ayrıcalık göstermiştir” denilerek şu örnek verildi: “Kadın suresi, mücadeleci kadın suresi, imtihanda başarılı olan Mumtehinne Suresi ve Meryem suresi diye dört sureyi kadınlar hakkında inzal etmiştir.”

Açıklamada İslam’da kadının yerine ilişkin şu ifadeler yer aldı: “İslam’a ilk inanan insan bir kadındır (Hz Hatice), ilk şehidesi  bir kadındır (Hz Sümeyye), peygamberimizin soyu Hz Fatima üzerinden devam etmiştir. İlahi kitap Kur`an bir kadının evinde muhafaza edilmiştir. Kur`an a göre, hayır ve sevapta olduğu gibi, günah ve şerde de insanlar eşittirler. Dikkat edilirse Hac farizasında da sadece kadınlar değil, erkekler de bir kadın olan Hz. Hacer’in ayak izlerini takip etmeden Hacı olamamaktadırlar. Eski cahiliye anlayışları Peygamberimizin vefatından sonra, kadınlar meselesinde tekrar geri getirilmiş ve günümüze kadar bu cahiliye anlayışları İslam diye topluma anlatılmış/ anlatılmaktadır. Oysa İslam kadınlar üzerindeki bu zulüm ve haksızlıklardan beridir/ beri tutulmalıdır.  Müslümanların İslam adına bu geri mefkure ve uygulamaları Müslümanları ve insanlığı islamdan uzaklaştırmıştır/ uzaklaştırmaktadır. Bize göre İslam aleminin ve biz Müslümanların bu hale gelmesinde, kadınlara bakışımızın belirleyici bir rol oynadığıdır. Kadına bakış ve mefkuremiz eşitlik üzerine oturtulursa, Bu da Kur'an’a bakış açısıdır. Sorunlarımızın birçoğu da çözülmüş olacaktır. Bizler CIVAKA ISLAMIYA KURDISTAN olarak Kur`an’daki İslam’ı ve İslam’daki kadın haklarını ortaya çıkarmak için, mücadele etmeliyiz, bu mücadele sadece kadın kardeşlerimize bırakılmamalıdır. Bizler de onların babaları, kardeşleri ve dava arkadaşları olarak, onlara yapılan haksızlıkları ve zulmü bertaraf etmek için onlarla omuz omuza mücadele etmeliyiz. Kadınlarımızın hor ve eksik görülmediği, öldürülmediği, haksız ve vahşi cinayetlere kurban edilmediği, ezilmediği, eşit olduğu bir dünyada yaşamak dileği ile, bütün kadın kardeşlerimizin dünya kadınlar gününü kutluyor, haklı mücadelelerinde başarıya ulaşmalarını Cenabı Allah tan diliyoruz.”