CÎK: Din adına insan katletmeye son verilmeli!

Civaka Îslamiya Kurdistanê (CÎK-Kürdistan İslami Topluluğu), Yeni Zelanda’da iki camide onlarca kişinin katledildiği saldırıyı kınadı.

CÎK yaptığı yazılı bir açıklamada, “Bu Cuma sabahı insanların ibadet halindeyken, ibadethanede katledilmeleri ile uyandık. Her ne adına olursa olsun, insanların öldürülmesi kabul edilemez!” dedi.

“İnsanları, dinlerinden, mezheplerinden, etnik kimliklerinden, cinslerinden ve farklı fikirlerinden dolayı katleden zihniyet, insanlık ve dinlerin düşmanıdır” diyen CÎK, bu zihniyetin bir din adını kullanması veya bir dine inanmasının onu asla mazur gösteremeyeceğinin altını çizdi.

CÎK, “Tam tersine bir dine inandığını söylerlerse, o dine inanan toplumlar tarafından, bu katiller lanetlenmelidirler. Camide yapılmış olan bu vahşi katliama, en önce Hristiyanlar ve Kilise karşı çıkmalıdır” diye kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Halepçe’de 1988 16 Mart’ta, Müslüman olduğunu iddia eden Saddam, bir kaç dakika içerisinde, 5000 yaşlı, kadın, çocuk katletti. Ne acıdır ki kendine Müslümanım diyen, devlet, toplum, cemaat ve cemiyetten hiç bir tepki gelmedi. Aksine Saddam alkışlandı. Erdoğan da Afrin’i işgal ederken, Cami minberlerinden ve televizyonlardan, katillere destek için Kuran’dan sureler okutuyor ve ‘İnşallah akşama kadar 5000 kişi öldürmüş olacağız’ diyordu. Suudi Arabistan Yemen’de, çoluk çocuk bombalayanlara, madalya dağıtıyor; İran, insanları darağaçlarına, çekerek, kahkahalar atıyor; Yemen’de, Suriye’de ve Irak’ta öldürdüğü insan sayısı ile övünüyor. Oysa İslam’a göre insan katletmek en büyük günahtır.”

Kuran: ‘Haksız yere bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmektir’ der. Müslümanlar olarak bizler her türlü öldürmeye ve haksızlığa karşı çıkmakla mükellefiz. Önce dinimiz adına, insan katletmeye son vermeli ve bu ameli yapanlara karşı çıkmalıyız. Halepçe’de, Afrin’de, Kobani’de, Şengal’de, Sur’da, Cizre’de, Yemen’de, Filistin’de, Paris’te, Londra’da, Ankara’da, Afganistan’da ve bütün dünyada insanları haksız yere katledenleri lanetliyor, bir daha insanların öldürülmemeleri için, birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.”