CÎK Ramazan Bayramı’nı kutladı

CÎK, Ramazan Bayramı’nın Kürt halkı için dayanışma, yardımlaşma ve özgürlüğe vesile olmasını diledi.

RAMAZAN BAYRAMI

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. İslam dininde Ramazan Ayı’nın mübarek bir ay olmasının özelliklerine değinilen mesajda, “ İnsanoğlunu maddi ve manevi anlamda arındıran, iradesini güçlendirip toplumsal dayanışmasını amaçlayan bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Uzun yıllardır bayramları bayram sevinciyle ve heyecanı ile karşılamayan Kürt halkı, özgürlüğüne kavuştuğu gün gerçek anlamda bir bayramı yaşayacaktır. Bu mübarek günlerde artan toplumsal dayanışmamızı, mazlum halkımıza karşı bir yardımlaşmaya dönüştürelim. Maddi ve manevi dayanışmamızı büyütelim” denildi.

Mesajın devamında, Kurdistan coğrafyasının yüzyıllardır işgal altında olduğu ve işgalcilerin Kürt halkına yönelik uyguladığı zulüm ve baskılara dikkat çekilerek şunlar vurgulandı: “ Ülkemiz yüzyıllardır işgal edilmiş. Halkımıza zulüm, baskı, şiddet ve inkar siyaseti ve katliamlar reva görülmüştür. Nemrut ve Firavunların yapamadığı zulmü, ülkemizi işgal eden isimleri Müslüman olan devletler tarafından halkımıza yapılmış ve yapılıyor. Onların uydurduğu ve sahte/iktidarcı İslam’a karşı çıkan din alimlerimiz, dürüst Müslümanlar ve halkımız ya zindanlarda çürütülmüş ya da katledilmiştir. Bu durum katmerleşerek devam etmektedir. Kurdistan’ı işgal eden Arap, Türk ve Fars ırkçı iktidarları İslam’a kılıf uydurarak dini tutsak ettiler. Müslümanları birbirinden ayıramaz hale getirdiler. Aynı kılıf ile yıllardır Türkiye’de iktidarda olan din tüccarı AKP/MHP hükümeti, ülkemizin dört parçasında yürütülen savaşın ve katliamların sorumlusudur. Bugünün zalimlerinin Nemrut, Firavun, Ebu Cehil’den, Hz. Hüseyin’i katleden Yezid’den ve Heccaci zalimlerinden farkları kalmamıştır. Toplumun yaşadığı zulüm, açlık, ahlaki çöküntü ve baskılar bu zalimlerin ve hırsızların eseridir.

‘Zalimler nasıl baş aşağı olacaklarını yakında görecekler’ (Şuara 227) ayetinin referans gösterildiği açıklamanın devamında, “Zalimler ve katiller baş aşağı olmadan, adalet herkes için uygulanmadan gerçek bir bayramlaşma yaşanmayacak. Adaleti yerleştirmek her dürüst Müslüman’ın asli görevidir. Zulümden kaçınmak İslam’ın olmazsa olmazıdır. İslam coğrafyasının kalbi Kurdistan barış ve feraha kavuşmadan, İslam alemi hakiki anlamda bir bayramlaşmayı yaşamayacaktır. Biliyoruz ki muktedirler, iktidarlar geçmişte de uzun sürmedi, bugün de sürmeyecek. Tüm yaşanan ve yaşatılan acılara rağmen başta Kürt halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor ve adil, özgür ve barışçıl bir yaşama vesile olmasını diliyoruz.”