CÎK, siyasi soykırımı kınadı, Kürt birliği çağrısı yaptı

Siyasi soykırım operasyonuna tepki gösteren CÎK, "Şimdi ittifaklarımızı ve güçlerimizi birleştirme zamanı" çağrısında bulundu.

Kürdistan İslami Topluluğu (Civaka Îslamiya Kurdistanê-CÎK), bugünkü siyasi soykırım operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Millete hizmet eden ve dürüst bir Müslüman olarak yaşayan, Kars Belediye Eşbaşkanı Sayın Ayhan Bilgen başta olmak üzere çok sayıda kişi kelepçe takılarak rehin alındı" denildi.

AKP-MHP iktidarına seslenilen açıklamada, "Siz yaptığınız zulümlerde, döktüğünüz kanlarda boğulacaksınız, zulme uğramış annelerin ahına takılacaksınız, yaptığınız işkencelerin karşılığını bulacaksınız" diye belirtildi.

'MÜCADELE VE İTTİFAKLARI GÜÇLENDİRME ZAMANI'

CÎK, şu çağrıları da yaptı:

"Şimdi bunlara karşı her alanda mücadele etme zamanı! Şimdi ittifaklarımızı ve güçlerimizi birleştirme zamanı! Şimdi hırsızlara, katillere, müfterilere, münafıklara ve Yezitlere karşı kıyama kalkma zamanı! Şimdi bu boş kütüklere, maddi gücü ilah edinmişlere, İslam'ı istismar edenlere, toplumu açlık sınırına getirip koymuşlara, işimizi aşımızı elimizden alanlara karşı her koşulda karşı koyma zamanı! Başımıza musallat olmuş bu virüsü yok etme zamanı!"