CİK yöneticileri Strasbourg’dan seslendi: Özgürlüğü için çalışalım

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemini yürüten CİK yöneticileri, “Tüm insanlara çağrımızdır: Bu tecridin kaldırılması için herkes sorumluluğunu yerine getirmelidir” mesajı verdiler.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 403’üncü haftasında. Bu haftaki nöbet eylemini Civaka İslamiya Kurdistanê (CİK) Başkanı Seyda Hafız Ahmet Turhallı’nın da aralarında olduğu yeni bir grup üstlendi. Grupta Mele Salih ile Behrem ve Fahrettin isimli Kürdistanlılar yer alıyor.

BARIŞ ÇAĞRISI

Grup adına konuşan Hafız Ahmet Turhallı, İslam dinine ve Kuran’a inandığını söyleyen herkesin barıştan yana olması gerektiğinin altını çizdi. “Müslüman Müslümanı öldürüyor, sonra da gidip Putin’den, Trump’tan kendilerine barış getirmelerini istiyor” diye eleştiren Turhallı, kendilerine ‘Müslümanım’ diyen halkların ise kendi aralarında barış yapmayı reddettiğine dikkati çekti. Turhallı, halkların ve inançların barış için çabalamaları gerektiği çağrısı yaptı.

Kürdistan ve Ortadoğu’da barışın sağlanabilmesi için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Hafız Ahmet Turhallı, barış için amel ve çabanın olması gereğine işaret etti.

‘ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI’

Sorunun tüm taraflarına çağrıda bulunan Turhallı, barış için tüm kesimlerin çaba göstermesinin önemini ifade etti. Barış için Öcalan’ın özgür olması ve çalışmalarını özgürce ifa etmesi gerektiğini dile getiren Turhallı, CİK olarak tüm insanlığa Öcalan’a sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Kendilerinin CİK olarak Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine katılmalarının önemli olduğunu ve bundan mutlu olduklarını ifade eden Turhallı, “Kürt halkı açısından ise, bahar yaklaşıyor ve umutlu olunmalıdır” dedi. Turhallı ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde eylemi devraldıklarını ve bu vesileyle tüm kadınların mücadelesini selamladıklarını söyledi.

‘TECRİTLE SORUN BİTMİYOR, DAHA DA DERİNLEŞİYOR’

Grup üyelerinden Mele Salih ise, Türk devletinin Öcalan’a yönelik tecridinin Kürt halkının mücadelesini bitireceğine yönelik anlayışının yanlış olduğunu vurguladı. Kürt halkının tecridi kabul etmediğini ve buna karşı mücadelesini daha keskin bir şekilde geliştirdiğini dile getiren Mele Salih, “Eğer doğru ve akıllı bir politika izlemek istiyorlarsa, o zaman tecridi sonlandırmalıdırlar” dedi.

Mele Salih, tecridin sorunları çözmek yerine daha da derinleştirdiğini sözlerine ekledi.

CİK, 25 Haziran 2012’den bu yana aralıksız devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini birçok kereler üstlenmişti. CİK’in yanı sıra Aleviler ve Êzidîleri temsil eden kurumların yönetici ve üyeleri ile Asuri-Süryani halkından bireyler de Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbete katılmışlardı.