CCAF, Fransa’da Kürtlere yönelik baskıları kınadı

CCAF, Strasbourg belediyesinin Milli Görüş derneğine fon vermesini kınadı ve “Milli Görüşe hayır, ilerici Kürtlere evet” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyonu Konseyi (CCAF), “İçişleri Bakanlığı, demokrasi için ve cihatçılığa karşı savaşan Türkiye halklarının temsilcilerine yönelik düşmanlıkla hareket etmemeli. Fransa siyasi tutumunda istikrarlı olmalı" dedi.

Fransa'nın Kürt kurumlarına yönelik gerçekleştirdiği baskın ile gözaltıları ve Strasbourg Belediyesi’nin Milli Görüş camisine fon vermesini kınadı.

CCAF, Strasburg Belediyesi'nin Milli Görüş derneğine "Avrupa'nın en büyüğü" dediği ve Strasbourg'da inşa ettiği Camii için 2 buçuk milyon Euro’yu aşan bir fon vermesini kınadı.

Söz konusu camiyi inşa eden Milli Görüş Derneğinin Cumhuriyet tüzüğünü imzalamayı reddetmekle kalmayıp, aynı zamanda dini propagandanın çok ötesinde, Türk aşırı milliyetçiliğinin temel unsurlarından biri olduğunu da hatırlatan CCAF, “Söz konusu destek teşvik anlamı taşıyor” dedi.

İnşa edilen derneğin geçen Kasım ayında feshedilen Bozkurtların üreme merkezlerinden biri olduğuna da dikkat çeken CCAF şunları belirtti: “Erdoğan rejimine karşı savaştığını ifade eden Fransa'nın ‘laikliğin değerlerini savunan Fransa'daki bir Kürt örgütünün temsilcilerine yönelik düşmanca girişimlerinden endişe duyuyoruz’. İçişleri Bakanlığı, demokrasi için ve cihadistliğe karşı savaşan Türkiye halklarının temsilcilerine yönelik düşmanlıkla hareket etmemeli. Fransa siyasi tutumunda istikrarlı olmalı.”