CDK-F: Dostluk beklemiyoruz, düşmanlık yapmayın yeter!

Drancy DTKM’ye saldırı düzenlenmesini kınayan CDK-F, “Kürt halkının sabrını daha fazla zorlamadan, basit çıkar hesaplarına alet etmeden ve kendi tarihinize de ihanet etmeden Kürt halkının yakasından o kirli ellerinizi çekin” dedi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanlığı, Fransa polisinin başkent Paris’in Drancy banliyösünde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne baskın düzenlemesine tepki gösterdi. 

Fransa devletinden “Ucuz, basit ve çirkin çıkar hesapları ile Kürtler üzerinden politik oyunlarına son vermesini” isteyen CDK-F’nin yazılı açıklaması şöyle:

“Demokratik Kürt Toplum Merkezi, 24 Şubat Perşembe günü saat 15.00 sıralarında fransa polisleri tarafından basılarak yaklaşık 3 saat kadar süren bir arama yapılmıştır. 

Tüm dünya Ukrayna ve Rusya çatışmalarına kilitlenmişken, Fransa devleti küçük hesaplar uğruna Kürtlerle uğraşmayı kendi öncelikleri arasında görmüş olmalı ki böylesi utanç verici ve Kürtler açısından da onur kırıcı, çirkin harekette bulunmuşlardır. Her ne kadar önemli ve ciddi bir durum yaşanmamışsa da yine de şehitlerimizin kanı ve halkımızın emeğiyle yaratılan bu demokratik değerlerimize yapılar saldırıları nefretle kınıyoruz. Kürt halkı bu durumlara ne boyun eğer ve ne de pabuç bırakır. 

Fransa devletine çağrımızdır. Lütfen bu ucuz, basit ve çirkin çıkar hesapları ile Kürtler üzerinden politik oyunlarına son vererek demokratik ve insani değerlere bağlı kalın. Kürt halkının sabrını daha fazla zorlamadan, basit çıkar hesaplarına alet etmeden ve kendi tarihinize de ihanet etmeden Kürt halkının yakasından o kirli ellerinizi çekin. Dostluk beklemiyoruz, düşmanlık yapmayın yeter.”