CDK-S'nin 7. Olağan Kongresi’ni yaptı

İsviçre’deki Kürt örgütlerinin çatı örgütü olan CDK-S, 7. Olağan Kongresi’ni Bern kentinde yaptı.

İsviçre Kürt Toplum Merkezleri’nin 11 meclis ve 9 komünden oluşan çatı örgütü İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) 7. Olağan Kongresi’ni İsviçre'nin Bern kentinde düzenledi.

Yüzlerce Kürdistanlı ve dostunun katıldığı kongre Bern CDK lokalinde düzenlendi.

Kongrenin açılış konuşmasında “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema Azadiye ye!” hamlesi selamlandı ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. 

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Fatoş Göksungur da kongreye katılarak bir konuşma yaptı.

Göksungur, Güney Kürdistan'a yönelik işgal ve katliam saldırılarına karşı başta İsviçre olmak üzere Avrupa ülkelerinden yola çıkan barış heyetinde yer alan yüzlerce siyasetçi, akademisyen ile gazetecinin KDP ve Alman hükümetinin Türk devletiyle katliama olan ortaklığı esas alınarak engellenip sınır dışı edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Kürt siyasetçi Mustafa Sarıkaya da kongrede yaptığı konuşmada, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun devamı bugün Türk devleti, ABD, Avrupa ülkeleriyle KDP yönetiminin ortaklılığı ile sürdürülmektedir. Kürt halkının İmralı iradesine sahip çıkışını kabullenemeyen komplocu güçler bugün topyekûn işgal ve katliam saldırılarıyla Kürdü topraklarından koparmak Kürt halkına soykırıma uğratma politikasını devreye sokmuştur. Bu topyekûn saldırıya karşı bugün bizim vereceğimiz topyekûn direniş cevap olacaktır” dedi.

Kongrede, yıllarca İsviçre’de halk meclislerinde emek veren çalışanların tek tek isimleri okunarak onurlandırıldı.

Devrimci kurum ve siyasi partilerin kongreyi selamlayan mesajları okunduğu kongrede 2 yıllık dönem faaliyete raporları okunup değerlendirmeye sunuldu. 

CDK-S YENİ DÖNEMDE EŞBAŞKANLIK DİVANI İLE DEVAM EDECEK

Yapılan tartışmalar ardından seçim gündemine geçildi.

İkisi Eşbaşkan olmak üzere 6 kişilik Eşbaşkanlık Divanı'nın belirlendiği kongrede Selma Süren ile İsmail Kardaş yapılan seçimle Eşbaşkanlığa getirildi.

Yeni dönem planlamasının belirlendiği kongre "İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema Azadiye ye!” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla sonlandırıldı.