Cenevre’de 16’ncı ay: Gerillanın sesiyiz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlaması talebiyle Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) önünde sürdürdüğü oturma eylemi 16'ncı ayına girdi.

25 Ocak 2021'den bu yana Kürdistanlıların her çarşamba günü “Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında BM önünde oturma eylemi devam ediyor.

Eylemde Türk devletinin KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kürdistan'a yönelik soykırım saldırısına karşı PKK gerillalarının direnişi sahiplenilirken BM'nin saldırılar karşısında suskunluğu da protesto edildi.

Bu hafta düzenlenen eylem, Mayıs Ayı Şehitleri başta olmak üzere Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mülkiye Bulut, saygı duruşu sonrası bir konuşma yaptı.

Mülkiye Bulut, "Her türlü insanlık dışı yöntemlerin kullanılarak işlenen savaş suçlarıyla nelerin hedeflendiğini çok iyi biliyoruz. Türk devletinin KDP ortaklığıyla PKK'yi bahane ederek sürdürdüğü saldırı konsepti, esasında Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor. BM ve Avrupa devletlerinin Kürt halkının kazanımlarına yönelen saldırıları karşısında suskunluğunu kabul etmeyeceğiz. Önder Apo tecrit işkencesine karşı direnişi nasıl örgütleyebilmişse, gerillalar insanlık dışı saldırılara karşı nasıl direnişi seçmişse, biz de işgalci ve katliamcı güçlere karşı gerillanın sesi olacağız. Biz Kürt anaları, Kürt kadınları, Kürt halkı olarak gerilla mücadelesine olan inancımızı haykırmayı sürdüreceğiz."

Eşbaşkan Bulut'un konuşması sonrası diğer Eşbaşkan Erdal Atasoy da söz aldı.

Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitlerini anan Atasoy, başta Haki Karer ve Dörtler olmak üzere Mayıs Ayı Şehitleri için 29 Mayıs'ta Grenchen kentinde düzenlenecek olan merkezi anmaya katılım çağrısı yaptı.

Daha sonra Kürdistanlılar gerilla mücadelesinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemini sürdürdü.