Cenevre'de 4 Nisan kutlaması: Özgürlüğün özgürlüğümüzdür

Cenevre’de BM Ofisi önünde yapılan 4 Nisan kutlamasında, “Biz Önderliğimizin özgürlüğüne sahip çıkarak kendi özgürlüğümüzü sağlayacağız” mesajı verildi.

Kürt halkının doğuşu olarak karşılanan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Abdullah Öcalan'ın 73'üncü yaş gününü büyük bir coşku ile kutlayan Kürdistanlar, 2022 yılının Abdullah Öcalan'a özgürlük yılı olacağı mesajını verdi.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde yapılan kutlama, Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde gerçekleştirildi.

Abdullah Öcalan'ın poster ve fotoğraflarının taşındığı kutlama, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi Zozan Serhat, bir konuşma yaptı. Serhat, "Önder Apo'nun doğumu Kürt halkının, Kürt kadının var olma mücadelesinin başlangıcı açısından bizim açımızdan anlamlıdır. Önder Apo'nun özgür kalması demek Kürt kadınların özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğü demektir. Biz Önderliğimizin özgürlüğüne sahip çıkarak kendi özgürlüğümüzü sağlayacağız. Kürt kadınları olarak önceliğimiz, Önderliğimiz üzerindeki tecridi kırıp, 'Dem dema azadiyê ye' hamlesini zaferle taçlandırarak 2022 yılında Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturmak olacaktır." 

Serhat'ın konuşmasının ardından Barış Anneleri gün vesilesiyle fidan dikti.

Fransızca bildirilerin okunduğu 4 Nisan kutlaması burada müzik eşliğinde çekilen halayla sonlandırıldı. 

Gün vesilesiyle 3 ve 4 Nisan'da da İsviçre'nin birçok merkezinde kadın meclisleri öncülüğünde kutlama etkinlikleri düzenlenecek.