Cenevre’de İmralı tecridi ve Türk devletinin işgal saldırıları kınandı

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecrit ve Medya Savunma Alanları’na dönük Türk devletinin işgal saldırılarını düzenlediği yürüyüşle protesto etti.

Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin, Zap ve Metina’ya dönük Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecrit Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer aktivistleri tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

CDK ve YJK Cenevre aktivistlerinin de katıldığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK, KCK ve TJK-E bayrakları taşındı.

Eski Postane Garı’nda toplanan gençler, üzerinde Fransızca, “Kürt katliamına sessiz kalmayın’ yazılı pankartını taşıyarak, şehir merkezine doğru yürüyüş düzenledi. 

Yürüyüşte sık sık “Kürdistan için politik çözüm”,  “Kahrolsun Faşist Türk Rejimi”, “Bijî Serok APO” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganlarını attı.

Merkez Tren Garı’ndan başlayan yürüyüş, Cornavin köprüsüne kadar sürdü. Burada yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve Kürdistan’da gerçekleştirilen soykırım politikasına son vermek için başta Kürdistan gençliği olmak üzere tüm halkı eylemselliğe çağırıldı. 

Eylem, sloganlarla son buldu.