Cenevre’de BM önünde tecride karşı eylem sürüyor

Kürdistanlılar, tecride karşı BM önündeki oturma eylemini sürdürüyor. Eylemde gerilla ve tutsakların direnişi selamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için 15 Ocak'tan bu yana Kürdistanlılar, Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde oturma eylemini sürdürüyor.

Kürdistanlılar, "Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi kapsamında her çarşamba BM önünde açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eyleminde.

Kürdistanlılar, tecride ve Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırısına karşı suskunluğuna karşı sırtlarını BM'ye dönerek protesto etti.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTEREK ZAFERE TAŞIYACAĞIZ'

Şehitler için saygı duruşunda bulunulan eylemde Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam tarafından yapılan konuşmada, şöyle denildi:

"Kürt Halkının Önderliğine ve Kürdistan'a yönelen topyekûn saldırılara karşı bizler bulunduğumuz her yerde 'Dem Dema Azadiyê Ye' hamlesini sahiplenerek alanlarda olmayı sürdüreceğiz. Tecride ve işgale karşı hem gerilla direnişine hem de zindan direnişine sahip çıkarak mücadeleyi yükselterek zafere taşıyacağız."

Konuşmaların ardından Kürdistanlılar, tecride karşı Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü isteyen sloganlarla eyleme devam etti.