Cenevre’de buluşan enternasyonalistlerden Koçak’a ziyaret

Enternasyonalistler, “Make Rojava Green Again” projesi kapsamında Cenevre’de bir araya geldi. Açlık grevindeki Koçak’ı da ziyaret eden gençler, dayanışma ile tecridin kırılacağı mesajını verdi.

Rojava Enternasyonalist Komünü öncülüğünde başlatılan “Make Rojava Green Again” (Rojava’yı yeniden yeşil yap) projesi kapsamında birçok Avrupa ülkesinden bir araya gelen çok sayıda genç, İsviçre’nin Cenevre kentinde 2 günlük bir kamp gerçekleştirdi.

ROJAVA İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Rojava Enternasyonlist Komünü, Rojava’da yeni yaşam alanları yaratmak ve enternasyonalist akademiye ev sahipliği yapmanın yanı sıra Rojava’daki ağaçlandırma çalışmalarına yardım ederek, ekolojik kooperatif için de çalışma yürütüyor.

Uluslararası alanda duyarlılık yaratmak ve yaptıkları çalışmalara dikkat çekmek için çok sayıda gencin katılımıyla iki gün boyunca gerçekleştirilen toplantıda Rojava devrimi üzerine ve bu devrim için neler yapılması gerektiği üzerine tartışmalar yürütüldü.

‘DAYANIŞMA BÜYÜTÜLMELİ’

İki günlük toplantının ardından enternasyonlist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla Cenevre Kürt Toplum Merkezinde 54 günden beridir süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Mehmet Ali Koçak’a destek ziyaretinde bulundu.

Açlık grevlerine ilişkin Koçak’tan bilgi alan gençler, Rojava Devriminin öncüsü olan Öcalan üzerindeki tecridin kendileri acısından da kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. Öcalan’ın fikirlerinin sadece Kürtler için değil aynı zamanda bütün toplumlar için önemli olduğunun altını çizen gençler, tecridin kaldırılması için uluslararası alanda bir duyarlılık yaratılması gerektiğini önemini işaret ettiler.

Açlık grevleri ile bir dayanışma içerisinde olacaklarını ve dayanışmayı büyüteceklerini ifade eden gençler, uluslararası toplumu da bu konuda duyarlı olmayı çağırdı.

KOÇAK: BİRLİK RUHU TECRİDİ KIRACAK

Gençlerin ziyaretinden duyduğu memnuiyetti dile getiren Koçak, “Bu dayanışma bizlere güç ve moral veriyor. Bizler inanıyoruz ki bu dayanışma ve birliktelik ruhu tecridi kıracaktır. Bugün bizleri aynı amaç uğruna bir araya getiren, önderliğimizin yarattığı ruh ve paradigmanın varlığıdır” dedi.

Öte yandan, gün içerisinde PYD'li bir grup da gün içerisinde Koçak'a destek ziyaretinde bulundu.