Cenevre'de enternasyonalistlerin uzun yürüyüşü başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için enternasyonalistlerin uzun yürüyüşü başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun yıl dönümünü nedeniyle düzenlenen “Enternasyonalist Uzun Yürüyüş”ün bu yıl 7. İsviçre’nin Cenevre kentinde başladı. “Savaşın, tecridin ve siyasi zulmün sona ermesi için, barış, demokrasi ve özgürlük için” yürüyoruz", “Önder APO’nun felsefesi bizim yaşamımızdır” sloganlarıyla düzenlenen yürüyüş  İsviçre’nin Cenevre kentindeki Place de Neuve Meydanı'nda başladı. Bir araya gelen enternasyonalist aktivistler, Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve Freedom For Öcalan yazılı mor yeleklerle sloganlarla yürüyüşe başladı.


Almanya, İspanya-Katalonya, Portekiz, Fransa, İngiltere, İsviçre, Slovenya, Bulgaristan, Kenya, Ekvator, Meksika Macaristan, Avusturya, Brezilya ve Hindistan'dan 120’den fazla enternasyonalist aktivist ve çok sayıda Kurdistanlı yürüyüşe katılıyor. Yürüyüş saat 11.30 da BM Cenevre ofisi önünde yapılacak  basın açıklamasıyla devam edecek.

Basın açıklamasında Cenevre SP Federal Milletvekili Laurence Fehlmann Rielle, Cenevre Belediye Başkan Yardımcısı Christina Kitsos ve Cenevre Kanton Milletvekili Pablo Cruchon KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ve enternasyonalist aktivistler Clement Monatte, Franzıska Schulz konuşma yapacak.