Cenevre’de eylem sonlandırıldı, yarınki yürüyüşe çağrı yapıldı

İşgal saldırılarına karşı Cenevre’de başlatılan üç günlük oturma eylemi sona erdi. Eylemde yerini alan CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, yarın kentin Quai Wilson meydanında başlatılacak büyük yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.

Türk devletinin KDP ortaklığıyla Güney Kürdistan’a yönelik 17 Nisan’dan beri başlattığı işgal saldırılarına karşı İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan

Birleşmiş Milletler (BM) önündeki oturma eylemi sonlandırıldı.

Kürdistanlılar İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde geçtiğimiz Çarşamba günü oturma eylemi başlatmıştı. Bugün oturma eylemi sonlandırıldı ancak yarın İnsan Hakları Yüksek Komiserliği binasının bulunduğu Quai Wilson meydanından BM önüne kadar düzenlenecek merkezi yürüyüşle, "İşgale, katliama ve ihanet konseptine karşı gerilla mücadelesini sahipleniyoruz" mesajı verilecek.

Gün boyu burada düzenlenen forumla sürece dair bilgilendirme yapılırken Fransızca hazırlanan bildiriler de saat başı eylemciler tarafından okundu.

Akşam saatlerinde ise gerilla mücadelesinin sahiplenildiği sloganlarla eylem sonlandırıldı.

YJK-S ve CDK-S tarafından yarın yapılacak olan eyleme ilişkin konuşan CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, kadınlar başta olmak üzere Kürtler ve dostlarını yarın düzenlenecek büyük yürüyüşe çağırdı.

İşgal katliamlarının başladığı günden bu yana Kürdistanlılar olarak alanlarda olduklarını hatırlatan Sürer, "İnsanlık dışı uygulamalarda sınır tanımayan bu devletler, teşhir etmeyi sürdüreceğiz. Bu amaçla yarın İnsan Hakları Yüksek Komiserliği binası önünde yürüyüş düzenleyeceğiz. İsviçre'deki tüm Kürdistanlıları ve demokrasiden yana herkesi protestoya çağırıyoruz" dedi.